MENIU

Hellvig: Nimeni nu are intenția de a muta parteneriatul strategic între SRI și SUA

Noul director al SRI, Eduard Hellvig, a declarat, luni, că partenerii strategici ai SRI rămân SUA și, "evident", țările Clubului de la Berna, subliniind, în acest sens, că "nimeni nu are intenția de a muta parteneriatul strategic între SRI și SUA", potrivit Agerpres.

"Din punct de vedere al activității Serviciului Român de Informații, partenerul strategic al SRI rămâne SUA și, evident, țările Clubului de la Berna. Fac această precizare pentru că am văzut foarte multe interpretări. Nimeni nu are intenția de a muta parteneriatul strategic între SRI și SUA și cred că este spre beneficiul SRI de a păstra acest parteneriat strategic", a afirmat Hellvig la Parlament, după ce a fost validat de plen să preia conducerea Serviciului.

În ceea ce privește mesajul de susținere pe care George Maior i l-a transmis, Hellvig a declarat:

"Îi mulțumesc fostului director, sunt convins că va sta alături de instituția pe care dânsul a condus-o atâția ani atât de bine și sunt absolut convins că lucrurile pe care domnia sa le-a început în calitate de director vor fi continuate de mine și de echipa de la SRI", a spus Eduard Hellvig.

Mai multe articole despre:
SUA Berlin SRI axă Eduard Hellvig partener strategic