MENIU

Hayssam i-ar fi finanţat lui Băsescu campania din 2004 cu echipamente de peste 100 de mii de dolari

Omar Hayssam susţine că i-ar fi finanţat fostului șef de stat, Traian Băsescu, campania electorală din 2004. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, echipa de comunicare a omului de afaceri scrie că Hayssam ar fi dat bani Partidului Democrat, sub ameninţarea unui dosar penal. Concret, omul de afaceri, care a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru terorism, afirmă că ar fi donat echipamente medicale în valoare de o sută de mii de dolari.

În postarea de pe Facebook, Omar Hayssam susţine că, în campania electorală din 2004, mai mulţi procurori au descins la locuinţa lui, la comandă politică. Nu l-au reţinut, pentru că nu au găsit nimic ilegal. Însă, la o zi după descinderi, Hayssam susţine că a fost căutat de Mohamad Yassin, care i-ar fi spus că poate interveni la Traian Băsescu, la vremea respectivă, primarul capitalei, pentru a-l scăpa de dosar.

"Mohammad Yassin mi-a cerut să renunț la calitatea mea de membru PSD, şi să mă alătur PD-ului, să-l sprijin financiar în campaniile electorale. (...) Mohammad Yassin se plăngea mereu că în partid nu sunt bani şi că el şi-a cheltuit toți banii sprijinind partidul şi alegerile. Discuta cu Băsescu la telefon zilnic, în fața mea. Acesta discuta de asemenea cu Elena Udrea şi Emil Boc şi era evident că avea legături puternice cu aceştia", susține Omar Hayssam.

În cele din urmă, ca urmare a presiunilor, Omar Hayssam ar fi finanţat Partidul Democrat.

"Am decis să donez PD-ului echipamente medicale în valoare de peste 100.000 de dolari americani. Am achiziționat aceste echipamente şi le-am dus la sediul PD-ului din strada Modrogan nr.1, sector 1, eu împreună cu Mohamed Munaf şi Mohammad Yassin. (...) Am plecat desigur fără nicio chitanța ca de fiecare dată", susţine Haysam.

Omul de afaceri ispăşeste o pedeapsă de 23 de ani de închisoare, pentru complicitate la terorism şi infracţiuni economice.

 

 

Machiavelism - Trăian Băsescu şi aghiotantul săuÎn anii 2003 şi 2004, numele meu a apărut în revista oamenilor de...

Posted by Hayssam Omar on Sunday, 17 May 2015