MENIU

Guvernul României NU a mai plătit factura de curent de 6 luni - Care e consumul de energie electrică de la Palatul Victoria

Guvernul României NU a mai plătit factura de curent de 6 luni

Guvernul României nu a mai plătit factura la curent de 6 luni. Potrivit unor surse Realitatea PLUS, Palatul Victoria a schimbat furnizorul de energie, iar de aproape jumătate de an nu a mai primit nicio factură. De vină sunt și schimbările succesive ale schemei de compensare și plafonare, despre care furnizorii spun că au îngreunat procesul de facturare. 

Guvernul României nu a mai plătit factura la curent de aproape șase luni, potrivit surselor Realitatea PLUS. De vină ar fi schimbarea furnizorului de energie. Hidroelectrica ar fi trebuit să calculeze consumul de electricitate și să factureze, astfel încât Palatul Victoria să poată plăti pentru consumul realizat. 

De aproape șase luni, Executivul nu a mai primit nicio factură. 

Potrivit unor surse Realitatea PLUS, vinovat ar fi procesul anevoios al schimbării furnizorului, însă trebuie reamintit că furnizorii s-au plâns, în repetate rânduri, că, din cauza modificărilor succesive aduse legii, nu pot calcula în timp util facturile consumatorilor. Furnizorii au anunțat că, in unele cazuri, facturile ar putea să fie emise în mod greșit și corectate ulterior.

Ultimele facturi la gaze și curent plătite de Guvern sunt cele din luna martie 2022. Factura la energie electrică a ajuns la 25.500 de euro, iar pentu gaze, tot în luna martie, Palatul victoria a plătit în jur de 1.500 de euro.

Hidroelectrica nu a emis facturile încă din luna aprilie și până la finalul lunii septembrie.

„Valoarea ultimei facturi la energie electrică a fost de 125.316,35 de lei, TVA inclus, aferentă lunii martie 2022, ulterior furnizorul de energie electrică fiind înlocuit cu Hidroelectrica, iar acest furnizor de energie electrică nu a emis încă facturile de consum pentru perioada aprilie-septembrie 2022”, potrivit Guvernului.