MENIU

Guvernul român: Gardul Ungariei e neconform cu normele UE

"Guvernul României reiterează poziția conform căreia construcția unui gard, la granițele Ungariei cu vecinii săi, care să oprească fluxul de imigranți este neconformă cu normele Uniunii Europene. Această poziție a Guvernului României, cu privire la tratamentul aplicat imigranților de autoritățile maghiare, este în acord cu cele exprimate de statele UE, instituțiile UE și alte organisme internaționale", anunță un comunicat al Guvernului.

"Reamintim faptul că autoritățile maghiare au primit critici în ultimele zile atât de la organizațiile care veghează la respectarea drepturilor omului, cât și de la reprezentanți ai unor state ale Uniunii Europene și ai unor instituții europene și internaționale.

Guvernul României consideră ca fundamentală respectarea normelor europene, a drepturilor omului, de către fiecare dintre statele UE, dar nu numai.

De asemenea, Guvernul României consideră reacțiile oficialilor maghiari, la opiniile exprimate de către autoritățile de la București, ca fiind total nejustificate.

Vom continua un dialog cu toti partenerii europeni pentru a gasi cele mai bune solutii pentru rezolvarea acestei situatii si pentru depasirea, in spirit european, a provocarilor aparute in ultimele luni", precizează comunicatul guvernului.

Joi, scandalul diplomatic româno-maghiar a luat amploare. Ambasadorul Ungariei la Bucureşti a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe. Oficialii români au cerut lămuriri cu privire la intenţia ungurilor de a ridica un gard la graniţă, dar şi referitor la atacurile la adresa premierului Victor Ponta. Însă, SURPRIZĂ! Oficialul maghiar a venit cu propriile reclamaţii, legate de afirmaţiile premierului român. 

 

Mai multe articole despre:
Ungaria Victor Ponta gard