MENIU

Guvernul, în ședință pentru Autostrada Unirii

Guvernul se reuneşte marţi în şedinţă, iar printre proiectele aflate pe ordinea de zi se numără ordonanţa de urgenţă prin care se vor anula parteneriatele public-private pentru autostrada Comarnic - Braşov şi pentru tronsonul Târgu Mureş - Iaşi al autostrăzii Unirii.

Premierul Ludovic Orban a anunţat încă devineri că proiectul pentru Autostrada Unirii va fi preluat de Ministerul Transporturilor de la Comisia de Strategie şi Prognoză. 

Ludovic Orban a anunţat că guvernul va negocia pentru finanţarea autostrăzii din fonduri europene. „Ca să intre pe finanţare trebuie să se întâmple mai multe lucruri. Primul lucru e să se adopte bugetul UE, să se semneze acordul de parteneriat între România şi CE privind împărţirea banilor din bugetul UE pe axe, măsuri şi abia după aceea se poate şti dacă este sau nu finanţabilă. Din punctul nostru de vedere, noi vom negocia, reprezintă clar una dintre priorităţi“, a spus Orban. 

Pe ordinea de zi a şedinţei, remisă de Guvern , se află și două proiecte de ordonanţă referitoare la Secretariatul General al Guvernului (SGG) - unul privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile acestei instituţii şi celălalt, privind aprobarea aderării SGG la Reţeaua europeană de dezvoltare durabilă.

Mai multe articole despre:
Guvernul sedinta Autostrada Unirii