Gușă: "Băsescu nu a făcut poliție politică, ci a fost doar un informator, ofițer acoperit"
Consultantul politic Cozmin Gușă consideră că fostul președinte nu a făcut parte din temuta poliție politică a statului și că notele sale informative pot fi trecute doar la capitolul colaborare cu Securitatea, din postura de informator.
Cozmin Gușă este ferm convins că fostul președinte nu a făcut poliție politică și nici membru în comandamentele de opresiune ale fostei Securități, ci a fost un simplu informator, mai ales din postura de căpitan de vas comercial, funcție care aproape că te obliga să dai informații despre tot ce întâlneai în drum.
"E multă ipocrizie în societatea românească. Chiar și azi am văzut foști informatori care s-au grăbit să-l demanteleze pe Băsescu. Am văzut informatori și ai securității actuale. În cazul Băsescu nu a fost vorba de a face poliție politică, ci doar o colaborare, din postura de informator, agent de influență sau altceva", a spus consultantul.
Cozmin Gușă a declarat că l-a avertizat pe Băsescu încă din 2005 de posibila constituire a celei de a doua frății a Securității, adică actualul stat paralel.
"În ianuarie 2005 eram prieten cu Băsescu și l-am avertizat despre constituirea unei a doua frății a Securității.
La PSD au venit în anii aceia securiști de rang doi, dar fostele partide politice istorice erau înțesate de Securitate sau Departamentul de Informații Externe..
L-am sprijinit în 2004, conștient fiind că a colaborat cu Securitatea în calitate de ofițer. Era căpitanul celei mai mari nave românești comerciale, Biruința, și nu aveai cum să nu dai rapoarte și informații. Așa eram vremurile, dar toate informațiile mele nu mergeau în direcția în care s-a făcut poliție politică. Nu s-a făcut!
L-am ajutat pe Băsescu să fie președinte și ne-am certat fix la o lună după ce a devenit președinte. Eu fac apel la normalitate, chiar dacă regimul Băsescu aproape că m-a turtit. Sunt mai tare, caci altfel m-ar fi turtit.
L-am avertizat că din ianuarie 2005 va începe asaltul celei de a doua frății a Securității
Dar chiar și așa, Băsescu nu are scuză, pentru că l-am avertizat că îl paște, începând cu ianuarie 2005, asaltul celei de a doua frății a Securității. Băsescu a avut toate informațiile de la mine ca să ia în seamă că aceste dosare de la fosta Securitate, dacă nu sunt transparentizate, se transformă în forme de santaj. El a făcut zece ani de președinție cu acest santaj, după cum la fel au fost șantajați și Iliescu, Constantinescu sau Iohannis.
Șantajul a funcționat la nivel de politicieni, de jurnaliști. Oamenii din servicii guvernează lungimea lanțului!", conchide consultantul politic.
El susține că oameni precum Dan Voiculescu sau Traian Băsescu pot fi trecuți la categoria ofițeri acoperiți, nu informatori.
"Băsescu e clar că nu a fost informator. Categoria Voiculsecu și Băsescu o putem încadra la ofițeri acoperiți, nu de informatori. La 21-22 de ani, cât avea Băsescu atunci, cum puteai să acționezi?
România a fost prea mult dominată de impostură și ipocrizie pentru ca pe cei care ridică vocea să-i mai cred.
Problema cu Voiculescu și Băsescu este că au declarat că NU au colaborat cu Securitatea și atunci au apărut problemele juridice. La Băsescu este ceva în plus. Să stai tu zece ani ca președinte și să nu poți face nimic să scapi și să rămânem în situația în care instituțiile statului au fost foarte slabe.
Ei colaborau cu Securitatea, moment în care puteai fi șantajat de niște generali, asta merita discutat!
Oamenii noi nu colaborează cu prima Securitate, ci colaborează cu a doua Securitate, cea a statului paralel.
Băsescu are un mare inconvenient! De ce nu a recunoscut că a semnat sub pseudonimul Petrov?
De ce, timp de zece ani, nu a încercat să taie această posibilitate de șantaj și nu a făcut nimic să mai aplaneze această manetă a șantajului care a funcționat în România? Ion Iliescu a fost agent de infuență al rușilor, dar și al serviciilor românești.
În Parlamentul European erau programate să intre doar UDMR și Pro Romania, nu și PMP
Emil Constantinescu a fost scos dintr-o căciulă, și el fiind tot colaboraționist. La Klaus Iohannis sunt mai rezervat pentru că nu l-a prea preocupat. CNSAS s-a trezit acum să iasă cu această informație, pentru că PMP a intrat în Parlamentul European. Schema era să intre doar UDMR și Pro România, aceasta este motivul pentru care lansează Securitatea aceste atacuri asupra lui Băsescu acum.
Avem atâția incompetenți în Parlamentul European, încât prezența lui e bună. Și noi, ca stat român, ce facem? Îi tăiem posibilitatea de a negocia de la înălțime. Parlamentul European e cimitirul elefanților din servicii.
Ei trebuiau să ia ciomagul și să nu lăsăm ca acest sistem baronizat să acapareze România! Asta a fost ce am vrut eu de la Băsescu. Dar, din păcate, am făcut o Românie total baronizată. Băsescu e depozitarul unui eșec al colaborării între președinte și servicii. Ironia a făcut ca el să fie victima celei de a doua frății a Securității", mai spune Cozmin Gușă.
Consultantul politic este ferm convins că sunt mulți oameni politici cu funcții cheie care au calitatea de informator al celei de a doua frății a Securității.
"Dacă vorbesc despre calitatea de informator a celor din comisiile palamentare sau din CNSAS, nu terminăm discuția prea repede. Mânerele pentru aceste persoane sunt puternice. Am ajuns să-i luăm apărarea lui Băsescu.
În România nu mai primează valoarea, ci numai santajul
Nu sunt convins că Băsescu nu a vrut să facă ceva. În schimb, cum au sărit pe el cu santajul, este bulversat. Asta și din cauză că a preferat să fie un președinte comod, fără să-și dea seama că a fost prizonierul statului paralel", a încheiat consultantul politic Cozmin Gușă.