MENIU

Guşă, despre războiul defrişărilor: Ponta a făcut un gest disperat. Iohannis, mai mult decât elegant

<p>Cozmin Guşă: Cea mai mare vulnerabiliatea a ţării este Victor Ponta. Relaţia cu SUA este &icirc;n pericol</p>

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat, la Realitatea TV, schimbul de replici dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis pe tema scandalului tăierii pădurilor. Guşă susţine că acuzaţiile lui Victor Ponta sunt foarte grave: "O afirmaţie nedovedită, iscată în spaţiul public tocmai pentru a-i face probleme lui Klaus Iohannis în relaţionarea cu rivalii lui Victor Ponta, respectiv liberalii".

"Afirmaţia lui Ponta este foarte gravă şi, faptul că o face prin vocea de prim-ministru, aşează cu atât mai multă gravitate pe această afirmaţie. O afirmaţie nedovedită iscată în spaţiul public tocmai pentru a-i face probleme lui Klaus Iohannis în relaţionarea cu rivalii lui Victor Ponta, respectiv liberalii care ar putea să formateze o nouă majoritate care să îl descăuneze pe Victor Ponta. Din punct de vedere al analistului, pentru mine nu e o surpriză că am văzut oameni din jurul lui Ponta şi voci din presă care încercau să sugereze de câteva zile un asemenea demers. Probabil că Victor Ponta nu a mai avut răbdare să atace cineva din presă şi a făcut această gafă de comunicare pe care bineînţeles că o va plăti. Dacă aţi sesizat, Klaus Iohannis a aşezat foarte grav problema, discutând, nu numai de consilierii de la Cotroceni care pregătesc un dosar pe această temă, dar chiar de către directorul SRI pe care l-a sunat în mod oficial să îi ceară să verifice cazuistica. Aici, domnul Ponta a călcat strâmb. Dacă este să îl comentăm pe domnul Ponta, nu putem spune mare lucru decât că, într-un fel, Traian Băsescu trebuia să aibă un urmaş în politica românească, la nivel de vârf cu aceste afirmaţii flamboiante, nedovedite", a spus Guşă.

Cozmin Guşă consideră gestul lui Ponta "disperat şi negândit".

"Victor Ponta face un gest total disperat şi negândit care este provocat de emoţia că s-ar putea forma o nouă majoritate care să nu îl mai dorească prim-ministru. Atunci, tot eşafodajul relaţional, baronial, s-ar prăbuşi şi ar fi începutul unor mari probleme pentru Ponta. Dacă este să dăm un verdict al dimineţii: mişcare de amator politic al lui Ponta care arată micimea într-o relaţie cu un Klaus Iohannis care a fost mai mult decât elegant. Chiar a riscat Klaus Iohannis în această perioadă să sugereze un anumit gen de coabitare instituţională pozitivă între preşedinte şi premier. Sigur că Ponta se poate gândi la fel de fel de capete de acuzare prin care să politizeze mandatul lui Klaus Iohannis. Din păcate, timpul nu mai acţionează în favoarea lui Victor Ponta şi guvernarea amatoristică pe care o face nu îl mai ajută să declanşeze asemenea strategii", a mai spus Guşă.

"Aceste acuze care se aduc din partea unui premier sunt chiar ruşinoase. Pentru că acea companie austriacă a semnat un contract pe 10 ani când Ponta era membru al Guvernului Năstase şi şef al Corpului de control. Este premier de trei ani de zile, timp în care acest contract a mers şi pădurile din România au fost tunse. Înainte de a acuza o companie, primii care trebuie acuzaţi sunt cei din guvernările României care au tolerat şi au dat posibilitatea unor companii străine să facă asemenea demersuri, chelirea pădurilor", a mai declarat consultantul politic.

Iohannis îi dă replica lui Ponta pe Codul silvic: Acuzaţiile premierului, false. Am cerut verificări

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Cozmin Guşă Klaus Iohannis