MENIU

GUŞĂ, despre anunţarea candidatului ACL: UN EVENIMENT RATAT. Iohannis nu a pornit DELOC PROPULSAT

<p>Cozmin Gușă</p>

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat, la DESCHIDE LUMEA, desemnarea lui Klaus Iohannis drept candidatul ACL: "E un eveniment ratat. Domnul Iohannis nu a pornit deloc propulsat".

"PNL-PDL şi-au stabilit astăzi candidatul la prezidenţiale printr-un eveniment tehnic, deloc organizat, fără sare şi piper, care, din punct de vedere public, nu a marcat. E un eveniment ratat. Măsura talentului s-a dat astăzi. Iar domnul Iohannis nu a pornit deloc propulsat. A pornit cu un Predoiu destul de nemulţumit şi nevalorificat, cu o singură certitudine - cu un director de campanie, în persoana lui Blaga, care ştie bine să îşi facă meseria asta. Este un plus care nu aduce puncte electorale, aduce puncte doar în lupta dintre cele două tabere", a spus Cozmin Guşă.

Cozmin Guşă a vorbit şi de ceilalţi candidaţi de dreapta.

"Domnul Iohannis este candidatul dominant, nu numai datorită notorietăţii, dar şi datorită faptului că are în angrenajul de campanie dfouă structuri de partid, are o reţea. Ceilalţi doi candidaţi, Monica Macovei şi Cristian Diaconescu, nu au mai nimic. Macovei nu are o reţea. Are o imagine de justiţiară care este şifonată inclusiv din partea dreaptă. Diaconescu are un partid nou, o notorietate scăzută", a declarat consultantul politic.

Cozmin Guşă a vorbit şi de lupta care se duce între cele două Palate.

"Lupta dintre stânga şi dreapta astăzi e o luptă expresivă doar prin acest conflict exacerbat dintre Palatul Cotroceni, reprezentat de Traian Băsescu, şi Palatul Victoria, reprezentat de Ponta, PSD şi baronime. PNL sau PDL, prin liderii săi, nu au făcut mai nimic. Consecinţele acestei atmosfere nu sunt dătătoare de speranţe pentru alianţa PNL-PDL care, practic, nu şi-a pornit motoarele într-o perioadă în care ar fi trebuit deja să le tureze. Dacă am vorbit despre Ponta-Băsescu, aici în mod eveident se întâmplă următoarea scenetă. Ponta încearcă să îl demonizeze pe Traian Băsescu, vedeţi atitudinea televizunilor prietene, respectiv strategia JOS BĂSESCU. Este o strategie care, în mod evident, poate să îl deranjeze pe Traian Băsescu. Numai că avem un Băsescu dezinteresat de vreo candidatură. Dar o strategie din care Ponta nu câştigă puncte din punct de vedere electoral pentru că se adresează electoratului său. De partea cealaltă, un Băsescu care ne promite dezvăluiri despre mafia pesedistă, despre baronime. Nu îl vor ajuta pe Băsescu să crească pentru că nu are nevoie din punct de vedere electoral. Îi va face lui Ponta mari deservicii la acea categorie de electorat la care candidatul stângii ar avea mare nevoie ca să ajungă la un scor de peste 40% în turul întâi", a mai spus Guşă.