MENIU

Cozmin Gușă:"A început intimidarea lui Bădulescu"

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat, la Ralitatea TV, că atacurile împotriva viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, au început în momentul în care acesta a făcut dezvăluiri șocante despre evenimentele din 10 august 2018.

 "În aceasta dimineață o să vă mai spun ceva foarte grav. Pentru ca să-l intimideze pe Aurelian Bădulescu, au pus la dispozitia unora din presa note de filaj secrete, atentie, din 2002, din arhiva secreta a MAI, a Unității 0215, pe care la-u mascat sub forma unui asa zis autodenunț a lui Badulescu. A inventat o legatura cu drogurile a lui Badulescu si au mentionant ceva de dorguri Extasy care în anul 2002 nici nu exista. Au declasificat, in mod illegal, o nota de filaj din urma cu 16 ani, au furnizat-o presei pentru ca să-l blocheze pe Badulescu in demersul sau de a aduce la lumina aceste fapte care sunt ultra-penale. În afara de asta, tot așa am aflat că oameni din MAI au vizitat-o zilele trecute pe mama lui Aurelian Badulescu, o femeie in varesta, s-au dus acasa ca s-o intimideze și să-i puna in vedere doamnei, ca nu cumva fiul ei sa mai genereze treburi publice", subliniază analistul politic.

"Este o imagine sumbră, ultragravă a treburilor care se întâmplă azi în statul român și toate sunt generate din nevoia de a acoperi aceste treburi grave. Sunt convins ca exista inregistrari ale serviciilor, legate de aceasta implicare a lui Dragnea, dar și în legătura cu Carmen Dan și alți oameni din Ministerul de Interne. Abia acum încpem să ne gândim la iște practici, pe care Dragnea le-a deprins pe când făcea parte din statul paralel și stătea la masă cu statul paralel, Coldea, Maior și a vazut toat aceste lucruri si proceduri", mai spune Cozmin Gușă.

"Treaba grava este că, de la nivelul statului nu se iau masuri urgente si nici pana acum acest dosar nu are niște conclizii concrete iar daca nu era acea intentie a lui Badulescu sa mearga la procurori probabil acest dosar era lasat sa putrezeasca într-un fiset.

"Ne aflam in fata unor dezvaluiri depsre care noi, de fapt, am vorbit pe baza de presupuneri si pe baza de imagini filmate de colegii noștri, încă de pe 11 august. Ce trebuie să vedem noi, spuneam atunci că, in mod clar, în rezumat, Dragnea și ai săi, sigur, și ministresa de Interne, au regizat niște violente din multime impotriva jandarmilor ca să ofere pretext formal acestora să-i masacreze pe românii din Piața Victoriei. Acsta e un lucru foarte grav, iar ce spune Aurelian Bădulescu, și bine face că vorbește despre aceste lucruri, astăzi ne dezvăluie si ne confirma ca a existat acel mecanism. Atentie! Nu oamenii din multime au facut violente, ci din ce spune Bădulescu, reiese clar ca a fost o activitate coordonată, din care oameni puși au generat niste nuclee de violentă, special pentru ca mai apoi jandarmii sa aiba posibilitatea sa actionez in fortă ca sa raspandeasca multimea", a declarat consultantul politic. dur

"Ei, asta deja nu mai poate sa lase pe nimeni din instituțiile statului, că de mediul politic nu are rost să vorbim, să stea calm în instrumentarea acestui dosar. Așa ceva este caracteristic unei dictaturi! Atunci când vrei să ucizi civismul, regizezi sau inventezi acte de violență împtriva statului. S-a spus că au fost protestanți care au forțat intrarea în sediul guvernului. Niciodată nu a fost vorba de așa ceva! Acesta a fost un motiv pentru ca Jandarmeria să-i bată să-i intimideze pe oameni, ca să nu mai existe genul acesta de manifestări publice", acuză Cozmin Gușă.

"Am vauzt ca in urma acestor violente romanii, săracii, într-un fel sau altul, s-au linistit și nu se mai fac proteste, iar cele pașnice nu mai adună chiar așa de mulți oameni, tocmai de frica unei intervenții violente a statului. Aceasta dezvaluire, ca acel secretar de stat din MAI, un om de casa a lui Dragnea, a fost pus sub acuzare si, atentie, rasplatit apoi cu alta functie... asta este ceva gravisim! Nici nu mai vorbim de efaptul ca cei care au fost dovediti prin imagini sunt lasati in pace!", mai spune Gușă.

"Imaginea procurorilor despre 10 august trebuia sa fie clara inca din august anul trecut asa cum a fost clara pentru noi si nu ne-am ferit să vorbim despre asta. După cum ați văuzut, nici în Parlamentul European nu s-a oferit niciun europarlamentar, din alte țări, să vorbească despre violențele din 10 august. Sigur că este foarte deranjat, pentru noi ca tara care detine preșeinția rotativa a UE sa apara aceste dezvaluiri de la vârful acestui guvern, care coordonază acțiuni administrative de la nivelul UE. Nu e nicio coincidenta ca aceste actiuni impotriva lui Badulescu au inceput exact aseara, în momentul in care el și-a terminat intreventia la emisiunea Jocuri de Putere", a încheiat intrvenția consultantul politic Cozmin Gușă.