MENIU

Grindeanu îi ia apărarea ministrului Justiţiei: Evaluarea nu e făcută de premier sau şeful statului

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că evaluarea făcută de ministrul Justiției asupra procurorului general și a procurorului șef al DNA intră în prerogativele acestuia, e o activitate făcută de cel care trebuie să o facă, "nu de către prim-ministru, nici de către președintele Camerei, președintele Senatului sau președintele României", anunţă Agerpres. 

"(...) Intră în prerogativele ministrului Justiției să facă această evaluare. Poate că e un lucru nou și pentru mine, și pentru dumneavoastră ca un ministru al Justiției să își permită să facă ce spune legea, și anume să evalueze activitatea Parchetului General și a DNA și a altor structuri. Uite că mai încercăm să aplicăm și ceea ce scrie în lege, și anume prerogativele pe care le are ministrul de a face aceste evaluări. E un lucru nou, trebuie să recunoașteți acest fapt. E o evaluare făcută de cel care trebuia să o facă, nu de către prim-ministru, și nici de către președintele Camerei, președintele Senatului sau președintele României. Conform legii, ministrul Justiției trebuie să facă această evaluare și a făcut-o, așa cum ați văzut ieri (miercuri — n.r.)", a declarat Sorin Grindeanu, joi, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

El a răspuns astfel fiind întrebat despre "dezamăgirea" exprimată de președintele Camerei Deputaților și lider al social-democraților, Liviu Dragnea, cu privire la rezultatele evaluării făcute de ministrul Justiției referitor la activitatea șefei DNA și a procurorului general și dacă este pregătit să-i confrunte pe cei care vor avea poziții diferite față de el din PSD și din alianța de guvernare.

Fiind întrebat despre afirmațiile lui Adrian Năstase, potrivit cărora, în momentul de față, există o coabitare nescrisă între premier și președintele Iohannis, ca el să se ocupe de partea de justiție și PSD să se ocupe de partea de economie, Grindeanu a spus: "Am și văzut luarea de poziție a domnului Adrian Năstase. Ceea ce pot să vă spun e că ceea ce trebuie să facă domnul Tudorel Toader în perioada imediat următoare e ceea ce s-a angajat în momentul în care a acceptat să devină ministru, și anume politica în acest domeniu, un domeniu care face parte din politica guvernamentală. Nu există separații de acest tip".