MENIU

Grindeanu, întrebat cum caracterizează primele 100 de zile ale Guvernului său: ”Originale”

Premierul Sorin Grindeanu caracterizează primele 100 de zile de guvernare ca fiind "originale", el adăugând că unele măsuri adoptate de Guvern în această perioadă puteau fi comunicate "mult mai bine", scrie Agerpres.

Întrebat luni, la Antena 3, cum ar defini într-un cuvânt primele 100 de zile ale guvernării sale, Grindeanu a răspus: "Originale".

Pe de altă parte, șeful Executivului a afirmat că în această perioadă au fost luate foarte multe măsuri, iar unele dintre acestea ar fi putut fi comunicate "mult, mult mai bine".

"Sunt lucruri care, poate, puteau fi comunicate mult, mult mai bine. Sunt măsuri pe care noi le-am luat și, poate, comunicarea și modul în care au fost explicate n-a fost cea mai fericită. Dar acele măsuri s-au luat. S-au crescut pensii, s-au redus taxe, a crescut salariul minim pe economie, s-au făcut toate acele lucruri legate de studenți (...), programe naționale lansate", a spus Grindeanu.

Șeful Executivului a dat ca exemplu și bunul management de la nivelul Ministerului Agriculturii. "Luna martie a fost o lună extraordinară din punctul de vedere al gestiunii, al managementului la nivel de Ministerul Agriculturii, de fonduri europene, de subvenții care au fost date către fermierii români. Aproape un milion de oameni și-au primit la timp subvențiile, nu cu întârziere, nu în lunile iulie sau august, așa cum erau obișnuiți", a spus Grindeanu.

El a precizat că toate măsurile luate au fost foarte bine analizate, astfel încât efectele să fie cele anticipate de Executiv.

"În favoarea a ceea ce spun (...) este și revizuirea făcută de Fondul Monetar Internațional în urmă cu câteva zile, privind creșterea economică, pe care a mărit-o de la 3,8 la 4,2%. Într-un final, o să ajungă, sunt convins și dânșii, la ceea ce noi am spus și anume 5,2%", a spus Grindeanu.

Șeful Guvernului a reiterat faptul că, după primul trimestru, a fost înregistrat un excedent de 1,52 miliarde lei, reprezentând aproximativ 0,2% din PIB.

"Veniturile bugetare din luna martie au fost cu 22% mai mari decât în martie anul trecut (...) Ritmul de creștere pe primul trimestru al anului 2017 este exact cum l-am prognozat, de peste 5%. Veniturile totale la bugetul consolidat de stat sunt cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decât în trimestrul întâi al anului 2016 (...) Colectarea taxei pe valoarea adăugată a crescut în februarie 2017 cu 2,5, față de februarie 2016, iar în martie 2017, față de martie 2016, cu aproape 9%", a spus Grindeanu, el amintind și faptul că peste 60.000 de noi locuri de muncă au fost create, în România, în primele trei luni ale anului.

Mai multe articole despre:
alegeri măsuri guvern premier decizii Sorin Grindeanu