MENIU

Alina Gorghiu: Nu am putut să ne bucurăm de rezultatul naţional, din cauza celui de la Bucureşti

Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL, a declarat la Prime Time News că liberalii nu s-au putut bucura de rezultatul bun obţinut la nivel naţional, din cauza procentului mic obţinut de PNL Bucureşti. Acesta a mai adăugat că o doare rezultatul obţinut, iar partidul va lua deciziile necesare, în şedinţa BPN de mâine.

Acesta a mai adăugat că o doare rezultatul obţinut, iar partidul va lua deciziile necesare, în şedinţa BPN de mâine:

"Suntem foarte cătrăniţi pentru rezultatele la alegerile locale din Capitală. Doi: pentru că acest rezultat, văzut ca un simbol pentru rezultatele întregii ţări, este unul care nici pe departe nu satisface orgoliile PNL. Noi nu am putut să ne bucuram de rezultatul la nivel naţional, tocmai din cauza rezultatului de la Bucureşti. Mâine la BPN va avea loc o discutie cu fiecare şef de organizaţie, pentru a vedea ce se poate face pentru a obţine funcţia de preşedinte de CJ, dacă se poat face majorităţi cu UDMR în anumite judeţe. Spre exemplu la Cluj sau la Satu Mare", a argumentat Gorghiu.

Pe de altă parte, Gorghiu a mai spus, că cel mai probabil, candidaţii de la organizaţia din Capitală nu au rezonat cu electoratul, iar partidul nu a reuşit să comunice faptul că aceştia îndeplinesc criteriile de profesionalism şi integritate.

"Au fost niste oameni (n.r candidaţii din Capitală) care se pare ca nu au rezonat cu electoratul, nu am reusit sa comunicam acest lucru. Si-au depus mandatele toti preşedintii de sectoare de Bucuresti, urmeaza sa intram intr o procedura rapida. Nu am reusit sa comunicam noi ca partid, faptul ca acei oameni indeplinesc criteriile de integritate si profesionalism. Cred  in Predoiu, in colegii mei. Am convingerea ca niciun alt om din PNL, nici Adriana Saftoiu, nici eu, nici Vasile Blaga nu ar fi obtinut un rezultat mai bun", a spus Gorghiu.

Liberala a mai spus că negocierile se vor purta în partid:

„Negocierile prefer să le fac în interiorul partidului, pentru că sunt discuţii de natură care nu permite expunerea publică a strategiilor noastre în raport cu cel partide. Vor fi negocieri, categoric, şi cu siguranţă vom obţine mai mult. Consiliile judeţene nu s-au constituit, în acest moment”, a  mai arătat co-preşedintele PNL.