MENIU

Gorghiu, schimb de replici cu Tăriceanu, în plen: Fratele siamez al lui Ponta/Nu aveți legitimitate

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a spus, la dezbaterea moţiunii, că parlamentarii din arcul guvernamental sunt opriţi să voteze la moţiune din "frica" premierului Ponta, arătând că acesta este interesat de "dreptul" lui şi a "fratelui lui siamez din Senat" de a nu fi "egal cu ceilalţi cetăţeni".

Update 11:00 Alina Gorghiu a venit la rândul său, la tribuna Parlamentului: Îmi cer scuze că l-am ajutat pe Victor Ponta, în trecut

"Cât de ironic este astăzi cănd dezbatem o moţiune pe drepul de vot, cei din arcul politic să fie opriţi de a vota. Sunteţi lipsiţi de acest drept din frica premierului Ponta. Premierul este interesat de dreptul lui şi a frateului lui siamez din Senat de a nu fiu egal cu ceilalţi cetăţeni. Se apără pe el şi cercul său de prieteni, nu sunt mulţi. Astăzi, colegi din arcul guvernamental puteţi pierde puterea, puteţi pierde guvernarea, dar puteţi câştiga respectul cetăţenilor. Votaţi, nu fiţi spectatori. Noi parlamentarii ar trebui să nu ne reprezentăm doar pe noi în Parlament, ci pe cine ne-au ales. Vă rog să nu fiţi astăzi siamezii lui Victor Ponta!”, a spus Gorghiu, scrie Mediafax.

În replică, Tăriceanu i-a spus lui Gorghiu că nu are dreptul de vorbi de legitimitate. 

"Alina Gorghiu nu a precupeţit niciun efort de a vorbi de legitimitate. Când vorbiţi de legitimitate, să vă uitaţi în oglindă. Aveţi o mare problemă: în 2012 cei de la PNL au candidat pe listele USL, cetăţenii au acordat votul pentru că eraţi în USL, aţi trădat cetăţenii şi nu aveţi dreptul să vborbiţi de legitimitate", a spus Tăriceanu.

 Iatp discursu pe car Gorghiu l-a rostit la începutul cuvântării: 

Parlamentul are ocazia să-şi recâştige onoarea. Majoritatea parlamentară nu are nimic în comun cu majoritatea românilor. Moţiunea de astăzi are o chestiune destul de concretă: dreptul de vot. Tema nu este doar importantă în sine, ci reprezentativă pentru tot ce face Victor Ponta. Domnule Ponta, acţionaţi în masă împotriva românilor. Ne dorim să punem capăt abuzurilor.. Pentur ca umilirea cetăţenilor să nu se mai întâmple. De ce nu, ne dorim ca Victor Ponta să plece. Guvernul a blocat alegerile. Este vorba de teama de a pierde alegerile. Îi este teamă de alegeri, proteste, de critică şi de presa liberă. Nimic diferit de manifestările unui alt dictator din lume, din trecut. Frica de adevăr vă face să ameninţaţi puţina presă care nu vă este subordonată. Teama de români vă determină aă ameninţaţi cetăţenii cu plângeri penale dacă ies să protesteze. V-aţi organizat mitinguri de ziua dvs. Cu frica de dreptate, aţi organizat o adevărată mineriadă parlamentară împotriva Justiţiei. Aţi transformat un stat de drept într-un stat nedrept. Un stat în care un ministru, prieten de al dvs., insistă milioane de români, care au o singură vină, aceea că nu sunt votanţi ai PSD. Știti ca Victor Ponta se apăra doar pe el insuși si pe ce din cercul de apropiați”