MENIU

Gorghiu: Guvernul Ponta a ignorat toate apelurile de a organiza alegeri parțiale

<p>Gorghiu: Guvernul Ponta a ignorat toate apelurile de a organiza alegeri parțiale</p>

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, acuză actualul Guvern, în cadrul unei postări pe pagina personală de Facebook, că  "a ignorat toate apelurile de a organiza alegeri parțiale" până când "ultimul termen la care putea fi emisă hotărârea de Guvern pentru organizarea și desfășurarea alegerilor (4 mai) a fost depășit, conform AEP". În acest context, Gorghiu afirmă că motivul pentru care premierul Victor Ponta nu organizează aceste alegeri este teama că le va pierde, ținând cont de locul pe care îl ocupă în sondaje.

"Guvernul anti-cetățean a ignorat toate apelurile de a organiza alegeri parțiale – atât pe cele ale opoziției, cât și pe cele ale Autorității Electorale Permanente - până când, în cazul alegerilor locale, ultimul termen la care putea fi emisă hotărârea de guvern pentru organizarea și desfășurarea alegerilor (4 mai) a fost depășit, conform AEP. Uitați toate scuzele pe care premierul Ponta le invocă pentru a nu organiza alegeri. Motivul este simplu: știe foarte bine cum stă în sondaje, e conștient că va pierde alegerile", a afirmat Alina Gorghiu.

Mai mult, Gorghiu susține că "ce face guvernul PSD în cazul alegerilor parțiale nu e mai puțin grav decât ce a făcut în 2014 în privința votului în diaspora".

"Au același scop – să nu piardă alegerile - și aceeași strategie – să-i impiedice pe oameni să voteze. Sunt multe lucruri pe care putem să le reproșăm guvernării Ponta. Mai grav și mai nociv decât toate este, însă, comportamentul antidemocratic, de inspirație totalitară, prin care îngrădește drepturile fundamentale ale cetățenilor țării", a mai spus copreședintele PNL.