MENIU

Gorghiu, despre pensiile speciale pentru aleșii locali: O logică strâmbă de campanie a PSD-ului

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a catalogat, luni, votul social-democraților în cazul proiectului de lege privind pensiile speciale acordate aleșilor locali drept cea mai facilă variantă prin care PSD își imaginează "că mai merge, în 2016, să mulțumești pe cineva ca să îți aducă voturi". Prezentă în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", la Realitatea TV, Gorghiu a criticat punctul de vedere neclar al secretarului de stat, emis de la tribuna sălii de plen a Senatului, față de această lege, înainte de supunerea la vot.

"Colegii mei din Senat, din Cameră, cum au înțeles, cu prilejul votului au ales să boicoteze votul. Au susținut procedural cât se poate un vot împotrivă prin luările de poziție în plen. Surpriza mea, extrem de neplăcută, a fost să văd că un secretar de stat, a unui Guvern care public nu susține aceste privilegii, a fost pierdut în văzduh. Nu a știut ce punct de vedere să aibă, a spus că Guvernul nu și-a lămurit punctul de vedere pe această lege. Nu a zis nici nu, nici da, ceea ce e profund deplasat. Mă întreb dacă, mâine, un secretar de stat va fi chemat să explice de ce în intervalul ăsta de timp nu a avut bunăvoința să își pregătească o frază prin care să se regăsească un refuz, o respingere a acestui proiect", a spus Alina Gorghiu. 

"Este un raționament pe care pot să îl înțeleg într-o logică strâmbă de campanie. Vine campania, luna iulie 2016, și ai nevoie de aleșii locali. Oamenii ăia sunt persoane care, la nivel județean, de unitate teritorial-administrativă colectează voturi. PSD a ales varianta strâmbă și cea mai facilă în care își imaginează că mai merge, în 2016, să mulțumești pe cineva ca să îți aducă voturi", a mai punctat copreședintele PNL.

 

Senatul a votat pensiile speciale pentru aleșii locali

 

Mai multe articole despre:
PNL Alina Gorghiu pensii speciale alesii locali