MENIU

Gorghiu, despre alegerea primarilor: Dacian Cioloș mi-ar putea face cel mai frumos cadou de 8 martie

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii Prime Time News, moderată de Andra Miron, că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a amânat din nou raportul pe legea alegerilor locale în două tururi de scrutin. În acest context, Gorghiu a afirmat că Executivul încă mai are o săptămână la îndemână să dea un răspuns cu privire la plângerea formulată de liberali pentru organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin, procedură prealabilă pentru ca PNL să poată depune acțiunea în Contencios administrativ.  

"Am convingerea că va veni răspunsul foarte rapid. Are termenul de 30 de zile la îndemână. Aproape că nu a profitat să facă un gest firesc să răspundă în timp util pentru a-și lăsa PNL să-și caute dreptatea la CCR. Încă mai are o săptămână la îndemână să dea acest răspuns. Ar fi un cadou frumos pe care mi l-ar face de 8 martie dacă ar veni acest răspuns pentru că a-și putea să înaintez sesizarea la instanța de contencios administrativ", a declarat Gorghiu.

"Nu o să negociez cu nimeni legea pentru cele două tururi de scrutin. Putem să mergem în paralel: cererea la istanță și direcționată către CCR și votul în Parlament, dacă vom face acea masă critică care să își dorească promovarea acestei inițiative legislative. Este în circuit parlamentar. Domnul Tăriceanu, de frica celor două tururi, a amânat din nou raportul astăzi pe legea alegerilor în două tururi (...) Dacă se răzgândește vreun partid și vrea să voteze legea sunt bineveniți să dea o mână de ajutor pentru această lege", a mai spus Gorghiu.

Reamintim că Alina Gorghiu anunța, pe 12 februarie, că formațiunea sa a depus la Guvern plângerea prealabilă pentru organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin.

"Astăzi am reușit să depunem la Secretariatul General al Guvernului plângerea prealabilă pe tema alegerilor în două tururi. Este necesară această procedură prealabilă pentru a putea depune acțiunea în Contencios administrativ. Încercăm să ne încadrăm în intervalul de timp care și așa este foarte redus pentru a putea ajunge la obiectivul pe care ni l-am propus, anume de a avea un proces electoral în două tururi, care presupune democrație, presupune reprezentativitate, presupune legitimitate pentru alesul local și, de ce nu, dă liber competiției în România", declara, la acel moment, Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.