MENIU

Gorghiu: Am solicitat să se constate încetarea mandatelor aleșilor locali care au migrat

<p>Gorghiu: Am solicitat să se constate &icirc;ncetarea mandatelor aleșilor locali care au migrat</p>

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a afirmat, miercuri, că PNL așteaptă ca aleșii locali, care și-au părăsit partidele și au migrat în baza OUG 45/2014 să își piardă mandatele, după ce Curtea Constituțională a decis, în aceeași zi, că legea de aprobare a Ordonanței de Urgență este neconstituțională, informează Ziare.com.

Potrivit Alinei Gorghiu, PNL a înaintat acțiuni în instanță, încă din luna septembrie, și s-a arătat încrezătoare că ele vor avea succes.

"Sunt în instanță, așteptăm termene la Curtea de Apel Alba și Curtea de Apel București. Am dat în judecată Guvernul României, prin prefecți, și am solicitat să se constate încetarea mandatelor aleșilor locali care au migrat. Din punctul de vedere al efectelor, Parlamentul nu va avea altceva de făcut decât să constate că migrația politică trebuie, în mod constituțional, spus negru pe alb de CCR, interzisă și să sancționeze pe oricine face acest pas. Cei care au făcut pasul, prin suspendarea timp de 45 de zile a statului de drept, își vor pierde mandatele, acțiunile noastre în instanțe cred că vor fi admise, mai ales în contextul deciziei CCR", a declarat deputatul PNL.

Totodată, Alina Gorghiu le-a transmis un mesaj celor care au inițiat această controversată OUG, pentru care i s-a cerut, în repetate rânduri, Avocatului Poporului să intervină și să sesizeze Curtea Constituțională, fără succes, însă.

"Pentru PSD va fi un moment al adevărului, pentru că va trebui să arate cât de mult a înțeles din votul românilor, dat în 16 noiembrie și cât de mult a înțeles din această decizie a CCR. Nu poți să încalci Constituția, doar de dragul de a câștiga niște alegeri, indiferent că sunt prezidențiale, parlamentare sau locale, prin nerespectarea voinței electoratului, exprimată la urne", a declarat deputatul liberal.

 

Mai multe pe Ziare.com.