MENIU

"Ghinion" pentru Victor Ponta la debutul procesului de la ÎCCJ: cine e procurorul DNA de şedinţă

Coincidenţă nefastă pentru Victor Ponta, în ziua debutului procesului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ): este judecat de completul numărul 13, iar procurorul DNA de şedinţă este Monica Danciu, cea care a redactat contestaţia în anulare în cazul Rarinca.

Coincidenţă nefastă pentru premierul Victor Ponta, în ziua în care are loc primul termen al procesului în care este cercetat pentru fapte de corupţie.

Procurorul DNA de şedinţă este Monica Danciu, cea care a redactat contestaţia în anulare în cazul Rarinca, iar completul de judecată este numărul 13.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari.

Dosarul este momentan în cameră preliminară, ceea ce înseamnă că şedinţele sunt secrete. În această etapă procesuală, care ar trebui să dureze 60 de zile, se analizează rechizitoriul DNA pentru a se verifica dacă probele au fost administrate legal şi, mai ales, dacă sunt temeinice.