MENIU

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliția Capitalei, recomandări importante pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a transmis mai multe recomandări pentru perioada sărbătorilor, potrivit umpmv.eu.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a oferit românilor indicații și sfaturi utile pentru petrecerea în siguranță a sărbătorilor de iarnă.

“La târgurile de Crăciun este un aflux mare de oameni și trebuie să fim atenți în special la cei mici, apoi la bunurile personale, astfel încât cei mici să nu se piardă în mulțime, pentru că pot fi victimele unor infracțiuni. De asemenea, oamenii trebuie să aibă grijă de bani, de bunuri de valoare pe care să nu le țînă la vedere. La evenimente publice putem merge doar cu un portofel, pe care îl ținem în buzunarul interior al hainei. Pentru copii există diferite trackere GPS sau joculețe care au instalat un GPS și părinții pot vedea permanent din telefoanele proprii locația în care se află copilul lor. Dar cel mai important este bine să nu-i piardă, astfel încât să nu trebuiască să apeleze la astfel de dispozitive”, a precizat marți Georgian Drãgan, scrie umpmv.eu.

El a mai spus că oamenii nu ar trebui să posteze fotografii, pe rețelele de socializare, în perioadele în care se află  în vacanță, astfel încât să știe cât mai puțînă lume că sunt plecați de acasă. “Bineînțeles, trebuie rugat un vecin de încredere să aibă în vedere și locuința, eventual să-i fie lăsată o cheie, astfel încât să treacă periodic pe la acea locuința și persoanele rău intenționate să nu observe lipsa proprietarului o perioada îndelungată de timp. De asemenea, la plecarea în vacanță, mai ales că este sezonul rece, trebuie avută in vedere echiparea corespunzătoare a mașinii, respectiv anvelove de iarnă, dacă se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă sau polei. Aici, oamenii trebuie să se gândească la siguranță proprie pentru că dacă circulă cu anvelope de vara pe gheață, zăpadă sau polei, pot produce accidente rutiere și se pot întâmplă evenimente nefericite. Mașină trebuie încuiată permanent și nu trebuie lăsate bunuri la vedere”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

“Referitor la cumpărăturile făcute on-line, oamenii trebuie să aibă foarte mare grijă că site-urile respective să aibă în bară URL acea inconita cu lacatelul și să înceapă https, ceea ce înseamnă că site-ul este securizat, având în vedere că foarte multe persoane clonează site-urile originale, schimbă o litera în acel link și fură datele personale și ale cardului, pe care ulterior le folosesc pentru a retrage diferite sume de bani.

Poliția Română permanent analizează infracționalitatea. La acest moment, avem un trend descendent în ceea ce privește infracțiunile, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche, nici noi, Poliția Româna, dar nici oamenii, ci trebuie să fim permanent vigilenți și unele măsuri minimale de protecție, dacă oamenii și le iau, evita să devină victimele diferitelor infracțiuni”, a declarat Georgian Drãgan la un post TV, potrivit umpmv.eu.