MENIU

George Simion: Trebuie să apărăm drepturile românilor din jurul granițelor! Dialogul este cheia spre colaborare

Liderul AUR, George Simion, s-a întâlnit, luni, 26 august, la Belgrad (Serbia), împreună cu prim-ministrul Serbiei, Miloš Vučević, cu reprezentanții comunităților românești din Timoc și Voievodina la sediul Guvernului Serbiei, a anuntat partidul într-un comunicat.

"Am fost, împreună cu liderii românilor din Timoc și Voievodina în vizită la premierul Serbiei. Îi mulțumesc lui Miloš Vučević că a ascultat nevoile cetățenilor săi, etnici români.

Am avut astăzi o întâlnire, la inițiativa mea, la sediul Guvernului Serbiei, cu prim-ministrul Serbiei, Miloš Vučević, și cu reprezentanții comunităților românești din Timoc și Voievodina.

Din partea comunităților românești din Serbia au luat parte Predrag Balašević – președintele Partidului Neamului Românesc, Zaviša Žurž – Președintele Asociației pentru cultura Românilor/Vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum”, Daniel Magdu – președintele Consiliului Executiv al Consiliului Național al Minorității Naționale Române și președintele Comunității Românilor din Serbia (ONG), Stevan Mihajlov – vicepreședintele Consiliului Național al Minorității Naționale Române și vicepreședinte CRS.

Subiectul principal al întâlnirii a vizat drepturile etnicilor români. Printre temele abordate s-au numărat: introducerea limbii române în școlile din localitățile în care locuiesc românii, mass-media în limba română, acordarea autorizațiilor de construire de către primari pentru construirea de biserici românești.

După cum bine știți, am fost mereu și am să fiu preocupat de soarta românilor de pretutindeni.

Demersul de astăzi a avut loc pentru ca românii din Serbia, din Timoc și Voievodina să își poată păstra identitatea românească", a anunțat George Simion, într-un comunicat. 

 

Mai multe articole despre: