MENIU

George Simion: AUR este scos din secțiile de vot pentru diaspora printr-o tragere la sorți aranjată, contrafăcută

George Simion: AUR este scos din secțiile de vot pentru diaspora printr-o tragere la sorți aranjată, contrafăcută

Președintele AUR, George Simion, a tras un nou semnal de alarmă marți, în cadrul unei conferințe de presă, despre abuzurile care se comit împotriva Alianței pentru Unirea Românilor la aceste alegeri parlamentare și prezidențiale. Acesta a precizat că juriștii și avocații AUR au avut în ultimele două zile peste 100 de contestații la care au răspuns.

Acesta a precizat că ieri „printr-o tragere la sorți aranjată” AUR a fost scos din secțiile de vot pentru diaspora.

„Suntem în tribunale, suntem în curțile de apel, fără un motiv justificat pentru care se cere scoaterea noastră din cursa electorală. Însă, ieri s-a mai întâmplat un lucru, un lucru la care nu ne-am fi așteptat niciodată. AUR este scos din secțiile de vot pentru diaspora printr-o tragere la sorți aranjată, contrafăcută. Reprezentantul nostru din Birou Electoral pentru Străinătate a fost anunțat la această tragere la sorți cu jumătate de oră înainte ca ea să aibă loc și reprezentantul AUR nu a participat la această tragere la sorți”, a spus președintele AUR.

George Simion a adăugat că lipsa reprezentanților AUR din secțiile de vot din străinătate pentru turul 1 și turul 2 al alegerilor prezidențiale este „un nou atac al sistemului împotriva noastră”.

„Sunt candidatul care are una dintre cele mai mari șanse să intre în turul 2 și îi întreb pe toți reprezentanții PSD, PNL, USR, UDMR cum credeți că îmi pot apăra corect șansele atâta timp cât nu mi se admit membrii AUR în secțiile de vot din diaspora”, a spus liderul AUR.

Acesta a cerut revenirea asupra deciziei emise de Birou Electoral pentru Străinătate.

„Văd că Ministerul Afacerilor Externe deja îndeamnă ambasadele și consulatele să publice această decizie. Am contestat-o. Așteptăm decizia Biroului Electoral Central să facă dreptate și să repete tragerea la sorți cu participarea reprezentantului AUR și ținând cont de partidele parlamentare. Pentru că partidele parlamentare, cele care au cele mai mari șanse la aceste alegeri, trebuie să fie reprezentate și să facă parte din birourile electorale pe secțiile de vot din străinătate. Este anormal, suntem reprezentați la alegerile parlamentare și nu sunt admiși reprezentanții noștri în diaspora”, a completat George Simion.