MENIU

George Orbean nu a fost validat şef al TVR. Nu a fost cvorum de şedinţă

Propunerea noului Consiliu de Administraţie al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general, George Orbean, nominalizat de Guvern, nu a fost validat miercuri de plenul reunit din cauza lipsei de cvorum, scrie Mediafax.

Lipsa de cvorum a şedinţei Parlamentului pe tema desemnării şefului TVR riscă să ducă la un blocaj, astfel încât preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, l-a contactat miercuri pe premierul Dacian Cioloş pentru a-i solicita emiterea unei OUG pentru rezolvarea situaţiei.

În condiţiile în care interimatul preşedintelui - directorul general al TVR, Irina Radu, expiră astăzi la ora 24:00, iar preşedintele propus de noul CA nu poate fi votat de Parlament având în vedere lipsa cvorumului, sigura soluţie fiind emiterea unei ordonanţe de urgenţă, au declarat surse din conducerea Parlamentului.

Potrivit acestora, sigura modalitate prin care conducerea TVR ar putea fi asigurată este emiterea unei OUG privind desemnarea unui preşedinte interimar al televiziunii publice, al cărui mandat va produce efecte până la următoarea şedinţă a plenului Parlamentului. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a încercat, miercuri dimineaţă, pe parcursul pauzei de consultări solicitate de liderii grupurilor parlamentare, să ia legătura cu premierul Dacian Cioloş pentru a găsi o soluţie de ieşire din blocajul în care TVR a fost aruncat din cauza lipsei de cvorum. Dacian Cioloş conduce, la această oră, şedinţa săptămânală de Guvern. PNL a făcut apel la PSD, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, să asigure cvorumul la şedinţa de miercuri.