MENIU

GEOANĂ VREA LA COTROCENI: "Dacă se va veni cu o soluţie din afara partidului, voi candida"

GEOANĂ VREA LA COTROCENI: "Dacă se va veni cu o soluţie din afara partidului, voi candida"
<p>Geoană vrea la Cotroceni</p>

Lupta pentru candidatura la Cotroceni din partea PSD e departe de a fi tranşată. Premierul Victor Ponta a declarat că lista scurtă a potenţialilor prezidenţiabili include doar două nume: al său şi al lui Sorin Oprescu. În replică, fostul candidat din 2009, Mircea Geoană, spune că se va înscrie la alegerile interne din partid dacă Ponta va dori să impună o candidatură a primarului general pentru scaunul de la Cotroceni. 

"E o listă scurtă. Sunt convins că Mugur Isărescu nu vrea să candideze. Am spus să încercăm să refacem USL şi dacă refăceam USL, PSD, PNL şi ceilalţi, nu am exclus niciodată ideea de a face un tandem cu Tăriceanu. Poate candida Oprescu, în continuare cred lucrul acesta. Nu ştiu sigur dacă îşi doreşte foarte mult. Sau pot candida eu. S-a cam redus lista", a spus Ponta, la România TV.

Mircea Geoană nu este însă de acord cu lista propusă de Victor Ponta.

"Sorin Oprescu. Mi-e greu să înţeleg cum e posibil să incluzi pe vreo listă pe cineva care a candidat în 2009 încercând să rupă din voturile noastre şi ale mele şi ale PSD şi ale ţării şi care a obţinut 3% şi să nu incluzi pe cineva care a câştigat 51%. E o fractură logică. Dacă se va încerca venirea cu o soluţie improvizată din afara partidului, puteţi să fiţi siguri că voi candida pentru nominalizare prin votul membrilor PSD la preşedinţia României", a spus Geoană, în exclusivitate, la JOCURI DE PUTERE.

Totuşi, Mircea Geoană spune că ar susţine o eventuală candidatură a lui Victor Ponta la Cotroceni.

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană candidat Cotroceni preşedinte