MENIU

Geoană, ultima declarație la NATO. Jens Stoltenberg l-a decorat cu o medalie

Geoană, ultima declarație la NATO. Jens Stoltenberg l-a decorat cu o medalie/ Captură video

Mircea Geoană a făcut ultimele declarații din calitate de secretar general adjunct al NATO. Acesta și-a dat demisia după 5 ani, iar acum se pregătește pentru cursa prezidențialelor. Geoană a fost decorat și cu o medalie.

"Mulțumesc tare mult. Am emoții. Domnule secretar genral, în primul rând va mulțumesc. Ați făcut o alegere bună atunci când m-ați avelas, acum 5 ani. A fost un priuvilegiu să stau alături de dvs.

Domule secretar de stat, Jnes, într-un fel sau altul, bunul Dumnezeu, unii îi zic şi destin, m-a chemat pe mine şi familia mea, şi mă bucur să este aici alături de mine, să participăm la o călătorie prin care Europa fostă comunistă să se întoarcă acolo unde merită să fie, în familia democraţiei, libertăţii. Am început cacriera că tânăr ambasador în anii 90.

Să fiu acum, cinci ani, la cârma NATO, alături de secretarul general, este un vis împlinit. Am dat totul pentru această misiune, am dat organizaţiei experienţa, pasiunea, energia dar şi credinţa mea fermă pentru democraţie, libertate şi stat de drept.

Doresc să le mulțumesc nu doar persoanelor cu care ne întâlnim în mod constant, ci și celor care lucrează în această ogranizatie.

Această medealie o împart cu toți care mi-au stat alături. (...) Cred că sunt focusat să continui ceea ce am, început. Am să plec astăzi.

Câteva cuvinte despre români: știu că pe mulți v-am făcut mândru pentru că am ocupat această poziție. Eu sunt mândru de voi. Suntem o națiune respectată și influentă în NATO. Vă rog să ducem această cultură a unei Românii profesioniste și acasă. Dedic această medalie generației tinere din România. Sper că exemplu meu să fie o inspirație pentru voi. Să munciți pentru voi și pentru viitorul vostru. Va mulțumesc mult pentru tot!", a spus Geoană în discursul susținut cu acets prilej.