MENIU

Geoană: "Mă uit cu milă şi cu amuzament la foştii colegi din PSD. Dragnea, un politician rudimentar"

<p>Mircea Geoană: &Icirc;n 2016, valul de refugiaţi va continua. Merkel va slăbi "m&acirc;na de fier"</p>

Preşedintele PSRO Mircea Geoană a mărturisit în timpul emisiunii "Jocuri de Putere", de la Realitatea TV, că actuala situaţie a PSD-ului, partidul din care şi el a făcut parte, îi stârneşte atât "mila", cât şi "amuzamentul". El l-a criticat pe Liviu Dragnea, despre care a spus că este "un politician rudimentar".

"Cum pot eu să accept că stânga românească este reprezentată de Dragnea? Care, pe ce a făcut în ultima perioadă şi ce a făcut de-a lungul carierei, arată că este un politician rudimentar, că are o cultură democratică precară. Nu am nimic cu el, să fie sănătos cu procesele lui şi cu deciziile lui. Dar nu poţi să pui căluşul democraţiei şi tu să fii partid de stânga. Un partid de stânga este un partid progresist, un partid al oamenilor, un partid al maselor. Nu este unul căruia îi este frică de Internet. Cum spunea după alegerile prezindenţiale, că muream de râs... La ultima mea şedinţă, când m-au dat afară Ponta şi cu Dragnea, muream de râs auzindu-l pe Dragnea spunând 'domne, americanii ne-au închis Facebook-ul ca să câştige Iohannis'. Îmi venea să cad de pe scaun! Am zis: 'mă, voi chiar sunteţi serioşi, sunteţi duşi cu pluta?'. Asta a zis în şedinţă", a povestit Mircea Geoană la Realitatea TV.

"Uneori mă uit şi cu milă şi cu amuzament la foştii mei colegi din PSD. Cum puteţi să-l lăsaţi pe unul ca Dragnea să vă conducă? Măi oameni buni, treziţi-vă la viaţă! Căutaţi formule mai proaspete şi mai interesante la PSD", a adăugat el.

Pe de altă parte, preşedintele PSRO a afirmat că nici soluţia tehnocrată nu este una de durată.

"Crede cineva că soluţia cu tehnocraţii este de durată? Nu. Ştiţi cum e cu tehnocraţii? Şi în Ucraina şi în România, este ca şi cum ai pune un plasture tehnocratic, decent, oamenii ştiu meserie, majoritatea sunt chiar foarte buni tehnic, dar, de fapt, în spate este o politică supurândă, plină de mâzgă. Atunci tu pui un pansament peste o rană supurândă şi speri că se va vindeca. Nu se vindecă! Trebuie să vindecăm politicul şi sistemul de partide din România", a mai spus Mircea Geoană.