MENIU

Geoană, despre OUG privind redevențele: Ponta fuge de răspundere

<p>Geoană, despre OUG privind redevențele: Ponta fuge de răspundere</p>

Senatorul Mircea Geoană l-a acuzat, joi, pe prim-ministrul Victor Ponta că fuge de răspundere, după ce liderul PSD deși anunțase, în rândurile anterioare, că România va avea un nou sistem de redevențe, anul viitor, miercuri, Guvernul a renunțat la negocierea redevențelor pentru resursele naturale ale țării noastre, informează ziare.com.

"Fiecare saptamana în care Victor Ponta ramane prim-ministru al Romaniei accelereaza descompunerea majoritatii, accentueaza atmosfera negativa la adresa PSD din partea opiniei publice, iar ultimul exemplu de fuga de responsabilitate si de subrezenie politica extrema este subiectul redeventelor. E o fuga de responsabilitate prin aceasta Ordonanta facuta pe furis, iar toti romanii platesc", a spus Mircea Geoană, citat de Mediafax.

În acest sens, senatorul îl acuză pe liderul PSD că "a sacrificat interesul românilor".

"Decizia de ieri a domnului Ponta este o fuga de responsabilitate. Am fost cu dânsul, în delegație, la Houston în SUA, când a spus cu subiect și predicat - eram de față - publicului din cel mai mare centru de energie din lume că un sistem de redevențe nou va fi introdus în luna ianuarie 2015. Candidatul Victor Ponta a sacrificat interesul românilor. Plătim acum fuga de răspundere a domnului Ponta", a mai spus fostul ministru de Externe.

Totodata, Geoană a afirmat despre președintele PSD că este "extrem de șubrezit politic" și că este, "din punct de vedere politic, pur si simplu inutilizabil". În plus, Geoană a subliniat faptul că "nu putem să stăm un an de zile pe redevențe atât de minuscule".

 

Mai multe pe ziare.com.