MENIU

Gabriel Oprea, despre dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă: De domeniul fantasticului!

Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne, a declarat, la sediul ICCJ, referitor la dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, că dosarul este de domeniul fantasticului şi a punctat că maşina în care se afla avea viteză legal, dar dijn păcate, motociclistul a căzut şi a murit.

"M-aţi intrebat despre dosarul privind uciderea din culpă, mi se pare ceva de domeniul fantasticului, eram cu maşina, era in jur de 9 si ceva, mă deplasam catre domiciliu. Masina in care ma aflam avea viteza legală, din pacate motociclistul s-a lovit si a cazut. Dispozitivul care exista inca din anii 2000 este stabilit cu Politia Rutieră", a spus Gabriel Oprea.

Anterior, Oprea a declarat în legătură cu acuzaţia DNA de ucidere din culpă în dosarul morţii lui Bogdan Gigină, că este nevinovat, iar "procurorii sunt pe un drum greşit", susţinând că în seara în care a avut loc accidentul se întorcea de la SRI.

 "După aproape un an, procurorii DNA au anunţat că solicită aviz pentru începerea urmăririi penale faţă de mine, în legătură cu accidentul în care a murit Bogdan Gigină. Am spus-o şi o repet: regret enorm această pierdere şi cuvintele sunt prea puţine pentru a descrie cât de mult m-a marcat, ca părinte mai ales, tragedia din octombrie 2015. Vreau să se facă dreptate, însă, citind comunicatul DNA, cred că procurorii sunt pe un drum greşit", a scris Gabriel Oprea pe facebook.

El precizează că nu a avut acces la dosar, dar că doreşte să sublinieze o serie de aspecte. "Nu era vorba despre o coloană oficială, ci despre un dispozitiv de însoţire. Există o reglementare din anul 2000 care prevede că miniştrii de stat beneficiază de însoţire şi protecţie. De altfel, tot DNA detaliază, într-un comunicat mai vechi, despre ce este vorba: <>", a menţionat fostul ministru de Interne.

Mai multe articole despre:
măsuri preşedinte anunţ decizii numiri Gabriel Oprea