MENIU

Fostul primar al Galaţiului, Marius Stan, mută lupta cu PSD în instanţă. Ce le reproşează

Marius Stan a acţionat în judecată Consiliul Local şi Consiliul Judeţului Galaţi, cerând anularea hotărârilor prin care i-au fost invalidate mandatele de consilier local şi consilier judeţean, scrie Adevarul.

Fostul primar al municipiului Galaţi, Marius Stan, a fost ales atât consilier local, cât şi consilier judeţean pe listele UNPR. La şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Galaţi şi a Consiliul Local a venit surpriza, după ce majoritatea aleşilor judeţeni şi locali au votat împotriva validării mandatelor de consilier judeţean şi consilier local câştigate de Marius Stan.

Fostul primar a reuşit într-o primă fază să blocheze constituirea forului deliberativ judeţean şi a celui local alături de PNL şi a dat atunci o declaraţie deloc prietenoasă la adresa PSD.

”Am ieşit din sală pentru lipsa de respect a celor care zic că au câştigat alegerile. Atât timp cât s-au câştigat alegerile aşa cum s-au câştigat, aşa la mustaţă, ceilalţi competitori au avut şi ei suficient de multe voturi, ca să conteze într-o eventuală discuţie, negociere, pentru viitorul judeţului. Ignorându-ne, am considerat că trebuie să îi ignorăm şi noi, până când îşi vor reevalua poziţia vizavi de noi. Mi se pare că pesederizarea judeţului, la modul cum s-a făcut acum, este inacceptabilă pentru o democraţie. Cu toate mijloacele democratice pe care le avem la îndemână vom încerca să corectăm din abuzurile care cu certitudine vor urma” , declara Marius Stan.

Răspunsul nu s-a lăsat aşteptat, iar fostul primar s-a trezit în imposibilitatea de a-şi exercita fie mandatul de consilier judeţean, fie pe cel de consilier local, astfel că s-a adresat justiţiei.