MENIU

Fostul premier Ludovic Orban dă în judecată Guvernul: Peste 50 de localități din România nu au primar ales

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei Foto: Facebook.com

Ludovic Orban dă în judecată Guvernul. Fostul premier acuză faptul că multe localități nu au primar.

Fostul premier Ludovic Orban a anunțat că va da în judecată Guvernul. Președintele Forța Dreptei susține că Executivul încalcă dreptul la vot al cetățenilor din zeci de localități în care nu mai există primar în funcție.

Ludovic Orban precizează că actualul Guvern ar fi trebuit să organizeze alegeri parțiale în peste 50 de localități.

„Guvernul nu respectă Constituţia, legile ţării şi a devenit un pericol" pentru democraţia din România.

De peste un an de zile, sunt zeci de localităţi unde a fost vacantată funcţia de primar. .Guvernul refuză să respecte dreptul la vot al cetăţenilor din cele peste 50 de localităţi în care nu există primar ales de cetăţeni”, a declarat deputatul independent Ludovic Orban.

„Cred că în cursul zilei de ieri Guvernul a primit o nouă adresă din partea AEP care cuprinde situaţia din cele 50 de localităţi în care nu există primar ales, localităţi care sunt conduse fără mandat acordat de cetăţeni prin intermediul votului”, a menționat Orban.

„După expirarea termenului legal m-am adresat instanţei de contencios administrativ, s-a constituit completul de judecată. Aştept primul termen. Somez încă o dată Guvernul.

Nu am sesizat până în momentul de faţă Parchetul General, pentru că am preferat calea contenciosului administrativ pentru a obţine o decizie de instanţă”, a mai avertizat Ludovic Orban.