Judecătorul acuzat că a primit 80 000 de euro rămâne încă 30 de zile în arest preventiv
Fostul judecător Nicuşor Maldea de la Tribunalul Caraş-Severin rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, în dosarul în care este acuzat că a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare în faliment a două firme, a hotărât Curtea de Ape Bucureşti, decizia nefiind definitivă, scrie Mediafax
Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă a fostului magistrat Nicuşor Maldea.
Instanţa a dispus şi prelungirea arestului preventiv pentru lichidatorii judiciari Ion I. Tudor şi Nicolae Călin Oancea şi a arestului al domiciliu pentru lichidatorul Loredana Berar. De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a decis să-i înlocuiască lichidatorului judiciar Ioan M. Tudor arestul preventiv cu arestul la domiciliu.
Decizia instanţei nu este definitivă, ci poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Nicuşor Maldea a fost arestat pe 17 octombrie, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat că a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare în faliment formulate de două firme.
La sfârşitul lunii octombrie, Maldea a demisionat din magistratură, iar în 5 noiembrie preşedintelui Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţie a judecătorului. Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 15 octombrie, ca lichidatorii Ion I. Tudor, Ion M. Tudor, Loredana Berar şi Călin Oancea să fie arestaţi preventiv, dar aceştia au contestat decizia. ICCJ a hotărât, în 22 octombrie, ca Loredana Berar să fie plasată în arest la domiciliu şi a menţinut deciziile primei instanţe în cazul celorlalţi trei inculpaţi.