MENIU

Fosta șefă antimafia, pe urmele Elenei Udrea

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a cerut a azil politic în Costa Rica. Informația a fost făcută publică de apărătorul său. Vineri era programat la Curtea Supremă ultimul termen al celui de-al treilea proces în care fosta şefă a DIICOT este acuzată de corupţie. Dosarul vizează despagubirea ilegală a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a Autoritații Naționale pentru Restituirea Proprităților(ANRP.

Alina Bica mai este condamnată în doua dosare, in primă instanță. În ambele cazuri, fosta șefă a DIICOT este acuzată de favorizarea infractorului și a primit 4, respectiv 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare.

În urmă cu o săptămână, Elena Udrea anunța, prin avocat, că are statut provizoriu de refugiat politic în Costa Rica din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Instanţa supremă i-a respins însă vineri solicitarea de a fi audiată la distanţă în dosarul „Gala Bute”, întrucât din actele depuse de avocatul acesteia nu ar rezulta că aceasta a obţinut acest statut.

Completul de cinci judecători de la ICCJ a stabilit ca ultimul termen în dosarul „Gala Bute” să fie pe 9 mai. Atunci vor pronunța decizia definitivă.

Mai multe articole despre:
Costa Rica azil politic Bica Fosta șefă antimafia