MENIU

Fost trezorier PDL din campania prezidențială din 2004: Au făcut denunțuri la DNA ca să scape

Fostul trezorier al PDL, din perioada campaniei prezidențiale, din anul 2004, Gheorghe Albu, a declarat, miercuri, că persoanele care au făcut denunțuri la DNA, privind modul de finantare a partidului, vor "sa scape" pentru că "au familie, copii", potrivit Ziare.com.

"Toată lumea a făcut caz că Albu știe de banii aia, de banii ceilalți. Nu s-a dovedit nimic! M-au asimilat cu trezorierul, dar eu am fost trezorier doar în 2004, la campania lui Traian Băsescu. (...) La PDL exista o regulă: cine vrea să dea bani se duce la casierie, asta este regula generală. Nu se pune mâna pe bani, nici nu se pune problema de așa ceva", a declarat Gheorghe Albu, într-un interviu acordat Știripesurse.ro.

Întrebat de ce anumite persoane fac denunțuri la DNA, privind banii dați partidului, pentru finanțarea campaniei prezidențiale, fostul deputat PDL a răspuns: "Ca să scape".

"Fiecare dintre ei are familie, are copii, nu știu ce e în mintea fiecaruia. E posibil sa fi dat bani, e posibil sa fi facut ceva, dar eu raspund strict de ce sunt acuzat și vă spun că eu n-am luat bani. Eu nici nu știam ce bani intră la casierie, ce intră, era bun intrat. Să vină să demonstreze cu acte - fapte, nu vorbe. Mulți spun acum că au furat pentru că așa le-a zis partidul. Declarația asta este halucinantă. Păi cine este, domnule, partidul ăsta? Care partid? L-a pus partidul să fure. Are cineva vreo dovadă pe acte, demonstrabilă că a furat la ordinul partidului?", a mai spus Gheorghe Albu.

Fostul deputat a declarat că nu va da pe cineva în judecată, însă, dacă va fi chemat pentru explicații, va răspunde acuzațiilor care i se aduc.

Mai multe pe Ziare.com.