MENIU

Fost PSD-ist candidează la Primăria Giurgiu pentru PNL. Petrache: "Are șanse mari"

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Giurgiu, că prin venirea deputatului Nicolae Florian, fost membru PSD, în partid, organizația județeană liberală are un candidat cu "șanse mari" la Primăria municipiului, în ceea ce privește alegerile locale de anul viitor. Nicolae Florian a declarat că vrea să pună umărul la reconstruirea organizației județene a PNL Giurgiu.

"'Se pare că azi am poziția de notar, să consfințesc această decizie, am discutat demult despre această intenție cu domnul deputat, am așteptat momentul prielnic, sper ca dincolo de o candidatură cu șanse foarte mari, la Primăria Giurgiu, să ne aducă și linistea de care avem nevoie. Acum avem un candidat cu șanse foarte mari la primăria municipiului, iar cei doi copreședinți să înțeleagă care este miza jocului, să trecem peste orgolii, astfel încât și domnul deputat și ceilalți candidați ai noștri să aibă prima șansă, în județ, unde sunt mai multe partide care se bat pentru primăria municipiului, un județ mai complicat decât altele", a afirmat Petrache, potrivit HotNews.ro.

Deputatul Nicolae Florian a candidat și în 2012 la primăria municipiului Giurgiu, din partea USL, dar s-a retras în ultima luna de campanie electorală, din această cursă, în favoarea actualului primar, social-democratul Nicolae Barbu, care atunci a candidat independent. Florian a declarat vineri, pentru Agerpres, că i-a fost "foarte greu" să ia decizia de a demisiona din PSD și a merge la PNL, dar consideră că a făcut acest lucru "cu fruntea sus" și spune că a fost nevoit să ia această decizie deoarece a fost "marginalizat" în organizația social-democrată.

"Mi-a fost foarte greu să iau această decizie de a demisiona din PSD, dar trebuie să punem înaintea intereselor noastre interesele comunității, iar de unul singur am considerat că nu pot participa la implementarea unor proiecte majore pentru urbea noastră. Consider că am plecat cu fruntea sus din PSD, am discutat despre acest lucru cu președintele organizației județene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălau, i-am explicat situația, oricum o știa, și decât să apară tensiuni în cadrul partidului, datorita faptului că marginalizarea mea continuă de către organizația municipală a PSD, mai bine să fac parte dintr-o echipă puternica a orașului, respectiv cea a PNL Giurgiu", a spus Nicolae Florian.

Pe de altă parte, deputatul a precizat că se va încadra în statutul partidului și programul politic al PNL, și o să îi fie "foarte ușor" să treacă de la o doctrină la alta pentru că, în anul 2012, a candidat pe listele USL și a fost sprijinit și a acționat "împreună și cu PNL, și cu PSD".

În replică față de cele spuse de deputatul Nicolae Florian, primarul Nicolae Barbu, liderul organizatiei municipale PSD Giurgiu, a declarat, pentru Agerpres, că se aștepta la această plecare și că Nicolae Florian "nu a fost marginalizat", regretul lui cel mai mare fiind că acesta a plecat la o "doctrină total diferită".

Liderii PNL Giurgiu au anunțat, vineri, că Nicolae Florin are șanse mari să fie candidatul liberal pentru primăria municipiului Giurgiu. PSD Giurgiu a adoptat o rezoluție privind susținerea lui Nicolae Barbu pentru un nou mandat la primărie.

Mai multe articole despre:
PNL PSD Marian Petrache USL Nicolae Florian