MENIU

Forța Dreptei, înregistrată oficial ca partid. Ludovic Orban: „Am luat decizia să nu huzurim într-o formațiune aflată la guvernare”

Atacuri în rafală ale lui Orban la adresa fostului partid și al alianței cu PSD. Foto/Inquam Photos/Octav Ganea

Forța Dreptei, formațiunea lui Ludovic Orban, a fost înregistrată oficial ca partid politic, prilej pentru fostul lider liberal să lanseze noi atacuri asupra președintelui Iohannis, a actualei conduceri PNL, dar și asupra celor de la PSD.

„Am luat decizia să nu huzurim într-un partid aflat la guvernare și să obținem avantaje de pe urma prezenței la guvernare. Am ales opoziția ca să luptăm cu o putere care și-a trădat votanții și care nu acționează pentru cetățean, ci doar pentru clientela politică. Forța Dreptei este alături de cei care consideră că Iohannis duce România într-o direcție greșită. Forța Dreptei este alături de cei peste 6 milioane de români care au crezut că Iohannis va aduce bunăstare, dar au fost trădați, prin aducerea PSD la guvernare. Forța Dreptei vrea să-i reprezinte pe toți cei 70% dintre cei care nu se simt atrași de actualele partide. Vrem să-i reprezentăm și pe cei aproape 70% care nu au votat la ultimele alegeri. Forța Dreptei este un partid care are la bază valori, principii idei, validate de istoria modernă. Ne bazăm pe un liberalism conservator, suntem asemănători cu republicanii din SUA, cu Mișcarea Populară din Franța și similari cu Creștin Democrații din Germania. Practicăm un liberalism național puternic ancorat în tradiții, obiceiuri și datini, liberalism care ar la bază familia, biserica, comunitatea locală și școala, fără de care societatea nu poate merge inainte. Forța Dreptei este un proiect pe termen lung, construcție care nu se gândește doar la alagerile din 2024, ci vrea să construiască o forță politică de dreapta, care să echilibrele scena poltiică. Timp de 30 de ani, România a fost condusă de un partid izvorât din fostul PCR”, a declarat Ludovic Orban.