MENIU

Florin Cîțu: „Sectorul IT s-a dezvoltat în România cumva sub radar, fără să fie susţinut activ de Guvern”

Florin Cîțu - președintele Senatului

Sectorul IT din România s-a dezvoltat cumva sub radar, fără să fie susţinut activ de Guvern, dar a arătat clar că atunci când statul nu intervine se întâmplă şi lucruri bune, a declarat, miercuri, preşedintele Senatului - Florin Cîţu, în cadrul unui eveniment.

„Este un sector (IT, n.r.) care s-a dezvoltat în România cumva sub radar, fără să fie neapărat susţinut activ de Guvern sau de stat şi a arătat clar că atunci când statul nu intervine se întâmplă şi lucruri bune. Rolul nostru, al celor care facem parte din legislativ, este să învăţăm care au fost lucrurile bune care au ajutat sau contextul care a dus la dezvoltarea acestei industrii, să ne asigurăm că nu stricăm lucrurile. Dacă ceva funcţionează ca regulă ar fi bine să nu stricăm, iar apoi să vedem cum putem să îmbunătăţim legislativ, poate şi fiscal.

Există tendinţa, în special a statului, ca atunci când ceva funcţionează să mergem să stricăm prin suprataxare pentru a redistribui în mod echitabil către restul societăţii. Ar fi bine să ne abţinem de la astfel de porniri şi să vedem cum a fost dezvoltată această industrie şi să o încurajăm", a declarat Florin Cîțu.

Mai multe articole despre:
florin citu it industrie masuri