MENIU

Florin Cîțu acuză Guvernul că protejează firmele rusești - În România sunt în jur de 600 de companii cu acționari ruși

Florin Cîțu acuză Guvernul că protejează firmele rusești. Președintele PNL cere o analiză în coaliție să vadă dacă s-au aplicat sancțiunile impuse la nivel european. Florin Cîțu avertizează că va lua măsurile în Parlament, dacă guvernul nu va grăbi sancțiunile. La finalul lunii februarie, liderul PNL susținea că în România sunt în jur de 600 de companii cu acționari ruși. Până acum statul a început procedurile de sancționare pentru două companii și trei persoane fizice. 

„Cred că România trebuie să facă mai mult. Voi cere în coaliție o situație a modului în care România implementează sancțiunile Comisiei Europene, pentru că nu avem o situație clară.

Legat de companiile care au fost sancționate, ANAF vorbea doar despre trei firme care au avut legături cu alte firme rusești.

Noi știm foarte bine că în economia românească, firmele cu capital rusesc se ascund, practic, în spatele altor naționalități. De aceea voi cere această situație în coaliție, să vedem exact cum au fost implementate aceste sancțiuni”, a declarat Florin Cîțu, luni.

Mai multe articole despre:
florin citu firme rusia sanctiuni