MENIU

Florian Coldea se întoarce. Este conferenţiar la Academia de Informaţii a SRI

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea este conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV), anunţă Agerpres. Dar asta nu e tot, există şi suspiciuni cu privire la modul în care a câştigat postul. Jurnalista Emilia Şercan a publicat o anchetă în care susţine că generalul SRI nu bifează toate standardele științifice minimale necesare și obligatorii pentru postul de conferenţiar.

În replică, Biroul de presă al ANIMV anunţă că acesta a câştigat postul, legal, respectând regulamentul: "Domnul Florian Coldea a câştigat prin concurs, în mod transparent şi în conformitate cu toate legile şi regulamentele în vigoare, titlul didactic de conferenţiar".

În luna ianuarie, Serviciul Român de Informaţii anunţa că directorul SRI, Eduard Hellvig, a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, după ce acesta a cerut eliberarea din funcţie.

SRI preciza că motivele pentru care Coldea a făcut acest gest "ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a instituţiei".

Ulterior, preşedintele Iohannis a anunţat că a semnat decretele privind eliberarea din funcţie a generalului Coldea şi trecerea sa în rezervă.