MENIU

Florea (PDL): Vă dau în scris că Predoiu îi dă lui Antonescu 6-0 la alegerile prezidenţiale

Florea (PDL): Vă dau în scris că Predoiu îi dă lui Antonescu 6-0 la alegerile prezidenţiale

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat că "dă în scris" că reprezentantul PDL la alegerile prezidenţiale, Cătălin Predoiu, "va avea un scor de 6-0" în faţa candidatului USL, Crin Antonescu, întrucât e o mare diferenţă între "omul care a făcut ceva în viaţă şi actorul-politic".

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că "trebuie arătat cine este Cătălin Predoiu, trebuie muncit şi scos în faţa opiniei publice", dar şi că "dă în scris" că reprezentantul PDL la alegerile prezidenţiale va avea un scor de 6-0 în faţa candidatului USL, Crin Antonescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Eu vă dau în scris că domnul Predoiu îi dă 6-0 candidatul USL-ului. Păi ce, îl comparaţi pe Predoiu cu Antonescu? Hai să fim serioşi! Deocamdată, PDL are o conducere care a stabilit asta, are un Comitet Director care a bătut în cuie (candidatura lui Predoiu - n.r.) şi nu cunosc altă poziţie. Eu mă rog la Dumnezeu să fie cunoscut românilor. Pe Crin Antonescu ce îl motivează suficient? Vă întreb eu, aşa, ca un om care am făcut ceva în viaţă. Nu poţi să te duci vedetă de televizor …E o mare diferenţă, vedetismul acesta, actorul-politic, cu omul care a făcut ceva în viaţă", a spus Florea.

El a precizat că la alegerile prezidenţiale, candidatul PDL, "consfinţit" şi votat de toate organizaţiile este Cătălin Predoiu şi a apreciat că "doamna Udrea are părerile ei" în ce priveşte o eventuală candidatură a lui Emil Boc la funcţia supremă în stat, dar, dat fiind că filiala Mureş, pe care o conduce, a votat pentru Predoiu cu 73 la sută, "ar fi culmea" ca el să susţină altceva.

Florea a subliniat că partidul, dar şi Predoiu, trebuie să facă eforturi pentru ca lumea să îl cunoască şi să îi cunoască strategiile.

"Predoiu e candidatul PDL şi trebuie ca partidul să facă un efort - şi Predoiu trebuie să facă un efort - ca lumea să îl cunoască, să-i cunoască strategiile. Abia s-a lansat şi are deja 20 şi ceva de procente. O să crească, dacă nu o să crească, niciun fel de problemă, analizăm în cadrul dreptei. Nu vedeţi că pe partea cealaltă a dreptei sunt numai politicieni de televizor? Nu vă daţi seama că trebuie un partid care să asigure spatele prin oamenii din secţiile de votare şi organizarea până în cel mai mic cătun a partidului?", a spus Florea.

Acesta a admis că "va fi foarte greu" pentru PDL, "după preşedintele Băsescu", care e "un om politic de mare anvergură, un mare bărbat de stat".

"Că s-a supărat pe noi, probabil că a avut dreptate atunci, dar astea se pot reconsidera. Dacă PDL îşi face temele corect, nu văd de ce să nu fie apreciat de către oricine. Eu spun clar, la vremea respectivă au fost nişte teme nefăcute în ceea ce priveşte politica de cadre, în ceea ce priveşte anumite aroganţe pe care eu le-am recunoscut atunci şi probabil că preşedintele la alea se referă. Nu era normal ca preşedintele să fi făcut temele PDL-ului, ci era normal ca preşedintele să aleagă din temele PDL-ului. Cine a fost la conducere atunci? Eu sau Blaga?", a spus Florea.

El a apreciat, în acest context, că Vasile Blaga a optat pentru "o poziţie corectă", să stea în Modrogan şi să "disciplineze" PDL, pentru că sunt multe de făcut, iar un preşedinte de partid nu trebuie să aibă "opţiuni electorale sau ministeriale", ci să stea la sediu şi să activeze acolo.