Firea nu renunță nici în ruptul capului la companiile municipale
În deschiderea şedinţei, Firea a afirmat că nu renunţă la companiile municipale, deşi Curtea de Apel Bucureşti a decis că aceastea au fost înfiinţate nelegal, pentru că nu au fost votate de o majoritate de două treimi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, încearcă să obțină un acord politic major în Consiliul General al Primăriei Capitalei pe mai multe proiecte extrem de importante și în acest sens i-a invitat la discuții pe toți liderii grupurilor politice din Consiliul General.
"Companiile s-au înființat tocmai pentru a lupta cu hoția din Primăria Capitalei. Știu că am supărat cele 5-6 firme care au căpușat bugetul Primăriei, dar eu merg mai departe. Știu ce campanie de presă finanțează. Nu mă sperie", a afirmat Firea.
Primarul General a oferit şi exemple de cheltuieli "umflate" artificial, care ar fi fost eliminate prin înfiinţarea companiilor municipale.
"De aceea am decis înființarea acestor companii. Nu ca să-mi creez probleme, nu pentru a supăra oamenii de afaceri care erau obsnuiti să fie mai presus de ceilalți pentru că aveau contracte asigurate. (...) Asta nu e de interes. E de interes să omorâm companiile municipale pentru că le-a înființat Gabriela Firea. Acest model funcționează în orașe din toată Europa, în orașe din România. Cred că putem ajunge la un acord, să salvăm partea cea mai importantă din aceste companii și să dovedim că putem să oferim servicii de bună calitate, la prețuri decente", a mai declarat Firea.
Gabriela Firea a criticat decizia Curţii de Apel Bucureşti, care a dus la desfiinţarea companiilor municipale. "În toată țara s-au înființat companii cu jumătate plus unu. La noi, Curtea de Apel a considerat că trebuie două treimi. La unele vom obține, la unele probabil nu. Curtea a considerat banii ca patrimoniu, dar nu este vorba de niciun patrimoniu. Patrimoniul e intangibil", a explicat primarul general.