MENIU

Firea, despre scandalul de la CGMB: "Se dorea linşarea mea, probabil. ONG-uri cu apucături fasciste"

Gabriela Firea acuza ONG-urile care au incercat joi sa participe la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti ca sunt "finantate de Soros" si au apucaturi "fasciste". Declaraţiile au fost făcute la psotul de televiziune Antena 3. 

Aceasta a sustinut, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca vinovate pentru incidente sunt "trei ONG-uri finantate de Soros" care au incercat sa "provoace violente".

"Cand am vazut ambuscada, eu m-am ridicat si am vrut sa ma retrag, iar tot acest grup violent si agresiv se indrepta spre mine. Deci, eu eram cea vizata. Se dorea probabil linsarea primarului general, dar au fost impiedicati sa ajunga in proximitatea mea. Imi pun intrebarea: mai pot sa vin la serviciu sau trebuie sa umblu cu SPP, bodyguarzi sa ma apere de trei ONG-uri finantate de George Soros? (...)", a spus Firea, citată de antena3.ro. 

Întrebată dacă are de gând să solicite protecţie din partea SPP, Firea a spus:

”Nu intenţionez să apelez la SPP dar, probabil, la un moment dat, orice om rezonabil s-ar gândi la acest lucru. Văzând că USR împreună cu trei ONG-uri s-au transformat în entităţi fasciste sau care au apucături fasciste, va trebui să luăm şi astfel de măsuri.”

Gabriela Firea crede că motivul altercaţiei este faptul că ”anumiţi clienţi nu mai au aceleaşi favoruri”.

”Mi s-a transmis şi direct, şi prin intermediari, că nu voi fi lăsată să-mi duc mandatul la bun sfârşit. Aţi văzut că se strâng şi semnături pentru demiterea primarului general”, a mai precizat Firea.

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost întreruptă, joi, în urma unui scandal izbucnit după ce poliţiştii locali au împiedicat accesul mai multor cetăţeni, inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile, care au vrut să intre la şedinţă. În urma scandalului, primarul general, Gabriela Firea, a părăsit şedinţa. La sediul Primăriei au sosit un echipaj de Poliţie, dar şi un echipaj SMURD, după ce trei poliţişti locali ar fi fost răniţi în busculadă.