MENIU

Dăncilă a lipsit de la întâlnirea cu Tăriceanu. Ce s-a discutat în ședința PSD-ALDE

Viorica Dăncilă a lipsit luni de la întâlnirea programată cu Călin Popescu Tăriceanu, anunță Realitatea TV. La discuții au fost prezenți alți lideri PSD, dar negocierile lor cu partenerii din ALDE nu par să fi ajuns la un rezultat. 

Viorica Dăncilă a lipsit de la ședința coaliției din motive medicale, anunță surse citate de Realitatea TV. La reuniunea de luni au fost prezenți, însă, mai mulți lideri OPSD și ALDE, inclusiv Călin Popescu Tăriceanu.

O oră și jumătate au vorbit reprezentanții celor două partide, însă concluziile sunt contradictorii. Surse PSD spun că a fost o întâlnire bună și că ALDE a renunțat la o restructurare, acceptând varianta social-democrată - o remaniere ce s-ar putea face în toamnă. 

Surse din ALDE spun însă că nu s-a înțeles cu cei din PSD și insistă cu restructurarea.

Cert este că întâlnirea va fi reprogramată pentru o dată ulterioară.

În ultima perioadă, Călin Popescu Tăriceanu și-a exprimat public nemulțumirile faţă de Guvern, iar răspunsul Vioricăi Dăncilă a fost unul tăios. I-a transmis lui Tăriceanu că nu poate fi și în opoziție și la putere. ”Nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie. În momentul în care esti la guvernare, tot ceea ce se intamplă este responsabilitatea întregii alianţe. Doi ani si jumătate am implementat împreună  masurile de guvernare(...) Cifrele demonstrează că aceasta guvernare nu e perfectă, dar este o guvernare eficientă(...) O să discut cu domnul Tăriceanu, de ce a fost atât de supărat'', a spus Dăncilă.

Întrebată de sondajele privind prezidenţialele, Viorica Dăncilă a oferit exemplul anului 2014, atunci când Victor Ponta era dat câştigător de sondaje, dar a câștigat Klaus Iohannis.

”Întotdeauna am ţinut cont de sondaje. Eu îmi amintesc că, în 2014 când am făcut campanie pentru domnul Ponta. Acesta avea 31%, iar Klaus Iohannis avea 15%, dar  a câştigat Iohannis. Eu cred că, dincolo de sondaje, contează modul în care te organizezi şi câştigi încrederea cetăţenilor. S-ar putea ca peste două săptămâni să nu stai la fel de binețț, a mai spus Dăncilă.