MENIU

Europarlamentare 2019 - Cozi la secțiile de votare din diaspora(Foto și video)

<p>Cozi uriașe la vot, &icirc;n Diaspora</p>

Diaspora e forțată și de această dată să stea la coadă. Sunt coloane imense de români la secțiile de votare din străinătate. Roma, Londra, Bruxelles sunt doar câteva dintre orașele în care românii stau la coadă pentru a vota. Imaginile sunt deja distribuite în mediul online. 

La Roma, de exemplu, sute de români s-au așezat la coadă la secția de vot de la Consulatul României arată imaginile postate de organizația civică Reset. Și în Torino, sute de oameni stau în ploaie pentru a vota.

Sunt cozi foarte mari și la Consulatul general al României din orașul german Stuttgart,dar și la Londra, Dublin și Bruxelles.

 

 

Votul în cadrul celor 441 de secţii organizate în străinătate se va desfăşura pe durata a 33 de ore, în intervalul 25 mai ora 22.00 - 27 mai ora 7.00 (orele României), când se vor închide secţiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, San Francisco, Sacramento, Seattle, Las Vegas, Phoenix, Portland) şi cea de la Vancouver (Canada), conform paginii de internet a Ministerului Afacerilor Externe.

Alegătorii români şi comunitari care se află în străinătate în ziua votului pot vota pentru ambele scrutine la oricare dintre aceste secţii între orele locale 07.00 - 21.00. Alegătorii care la ora închiderii se vor afla în sala în care se votează pot să îşi exercite dreptul de vot.

Mai multe articole despre:
europarlamentare 2019