”Decizia este firească. Rău e că suntem nevoiți să cerem mereu punct de vedere de la CCR, deși Constituția este clară. Trebuia respectată fără alte alemente. Lucrurile erau clare. Eu anticipasem rezultatul. În momentul în care un post de membru al Guvernului se vacantează, președintele numește, la propunerea premierului, un interimar dintre ceilalți membri ai Guvernului. Aici nu era chestiune de opțiune”, a zis Șerban Nicolae, senator PSD la Realitatea TV.
”Dacă citim cu atenție Constituție aflăm că structura Guvernului se pune ca problemă abia în momentul unei propuneri de remaniere. (...) Constituția este limpede”, a mai spus senatorul PSD.
”Aud peste tot că Guvernul trebuie să meargă în Parlament pentru un nou vot de încredere. Exclus așa ceva! Votul de încredere se dă la învestitura Guvernului, atunci când Parlamentul aprobă lista completă a Guvernului și programul de guvernare. Doar remanierea se aprobă de Parlament”, a adăugat Șerban Nicolae.
CCR a admis parțial conflictul Guvern-Președinție
Judecătorii CCR au constatat că Președintele României nu și-a executat în mod corect decizia de revocare, iar astfel șeful statului este obligat să îi revoce pe miniștrii, au explicat sursele citate.
De asemenea Klaus Iohannis este obligat și să numească interimari, pentru a rezolva problema continuității Guvernului, au mai precizat sursele menționate.
Părțile implicate în conflict au susținut, miercuri, punctele de vedere la CCR.