Emilia Şercan, jurnalista care a scris despre posibilul plagiat al ui Tobă, face noi dezvăluiri
Jurnalista Emilia Sercan, autoarea articolului care dezvăluia în premieră suspiciunile de plagiat cu privire la teza de doctorat a lui Petre Tobă, fostul ministru de Interne, revine cu dezvăluri după decizia comisiei de experți a CNATDCU, care a stabilit că Tobă nu a plagiat.
Verdictul experților CNATDCU a generat confuzie, prin explicații ciudate cum a fost cea legată de faptul că simpla copiere a unui text de pe internet în teza de doctorat nu este plagiat, pentru că internetul nu este o persoană.
Jurnalista afirmă că sistemul corupt se luptă să-și protejeze privilegiile, iar plagiatul a devenit o adevărată regulă la Universitatea Națională de Apărare, Academia și SRI și la Academia de Poliție.
Redăm, în continuare, postarea integrală de pe pagina de facebook a Emiliei Şercan:
"Sunt sigura ca este multa confuzie starnita de decizia Comisiei de Stiinte Militare din CNATDCU care si-a insusit verdictul de neplagiat dat de Comisia de lucru pentru "Apud" Toba si Florentin Pandele
Mai ales ca aceste verdicte vin ca un dus rece dupa deciziile clare si transante de plagiat din cazurile Ponta si Oprea. O sa incerc sa explic aici cum si de ce a fost posibil acest verdict rusinos.
Lucrurile stau in felul urmator: deciziile de plagiat din cazurile Ponta si Oprea au fost date de Comisia de Stiinte Juridice a CNATDCU, pentru ca cei doi erau doctori in Drept, iar mai apoi decizia a fost aprobata in Consiliul CNATDCU. Ambii isi sustinusera doctoratul la Universitata din Bucuresti, care a dat si ea verdict clar de plagiat.
In cazul "Apud" Toba si Pandele, verdictul de neplagiat a fost dat de Comisia de Stiinte Militare a CNATDCU, la propunerea unei comisii de lucru condusa de deja celebrul Claudiu Tupulan. Aceasta comisie este formata din profesori de la UNAp, Academia de Informatii a SRI si Academia de Politie. Doctoratele pe care cei din Comisia de Stiinte Militare a CNATDCU le vor avea de evaluat vor fi fost INTOTDEAUNA sustinute fie la UNAp, fie la Academia de Informatii a SRI, fie la Academia de Politie.
In toate aceste trei universitati - UNAp, Academia de Informatii a SRI si Academia de Politie - plagiatul este regula in cazul doctoratelor, iar cercertarea si munca originala reprezinta exceptia. Cum credeti, in aceste conditii, ca cei din Comisia de Stiinte Militare a CNATDCU vor lua decizii impotriva celor care au plagiat in aceste institutii cand asta ii poate atinge pe ei, pe prietenii lor, pe rudele lor etc.?
Ca sa va mai dau un exemplu - Adrian Duicu, baronul de Mehedinti care facea trafic de influenta la "Apud" Toba in cabinetul lui Victor Ponta din Palatul Victoria, a plagiat. Comisia interna de etica a UNAp NU s-a sesizat pana acum sa vada ce-i cu acele acuzatii. Comisia interna de etica a UNAp NU s-a sesizat nici in cazurile "Apud" Toba si Pandele pana cand nu i-a cerut lucrul asta Ministerul Educatiei.
Toate aceste trei scoli doctorale au produs urias de multa impostura revarsata asupra intregii societati. De ce se apara cu atata cerbicie "doctorii" din universitatile militare? Frica lor nu este doar ca isi pierd unii titlul de doctor, frica lor MARE este ca se destrama un intreg sistem de relatii si privilegii. Pot sa dispara posturi, catedre, titluri si bani. Iar la toate astea se pot adauga elementele de natura penala. Si apropo de elementele de natura penala. La DNA si la Parchetul General au fost deschise si inchise cu NUP cam in 2009 - 2010 doua dosare care vizau concursuri trucate pe posturi de profesori, dar si, atentie, doctorate plagiate la UNAp. Printre cei vizati era si Gabriel Oprea.
Asta este sistemul care reactioneaza, asta este casta militarilor si a serviciilor si de asta statul nostru este inca unul captiv si capturat", a scris aceasta.