MENIU

Elena Udrea: Situația este gravă tocmai pentru că se întâmplă cu un candidat la Președinție

Liderul PMP, Elena Udrea, a declarat, marți seară, la Realitatea TV, în contextul dezvăluirilor, făcute de președintele Traian Băsescu, în cazul ofițerului acoperit, că ”situația este gravă tocmai pentru că se întâmplă cu un candidat la Președinție”, și că ”propaganda PSD încearcă să arunce tot felul de acuzații la adresa președintelui, pentru a acoperi acest scandal”. Pe de altă parte, Elena Udrea consideră că, în acest mod, ”românii au aflat că este posibil să aleagă un președinte care a încălcat Constituția” și că această dezvăluire, a președintelui, privitoare la Victor Ponta, îi va influența cel mai mult pe cei ”nehotărâți”, din rândul alegătorilor.

”În primul rând, aș spune, văzând reacția celorlalți candidați, aflați în competiția pentru Președinția României, că această situație este o hârtie de de turnesol pentru a vedea cine sunt cei aduși, în bătălia pentru Președinție, de Victor Ponta, pentru a-i face jocul și de la care se așteaptă să ia voturi în turul doi. Am văzut acolo, domnul Tăriceanu, domnul Meleșcanu, acum este clar pentru toată lumea că cei doi sunt în competiție, intrați așa cum au intrat, pe ultima sută de metri, doar cu scopul de a-l favoriza pe Victor Ponta. Situația aceasta, din punctul meu de vedere, este gravă tocmai pentru că se întâmplă cu un candidat la președinția României. Domnul Victor Ponta este prim-ministru, dânsul, ca prim-ministru, am aflat și că a plagiat, tot prim-ministru era atunci și când am aflat că a mințit, că a plagiat și tot scandalul s-a închis cu suspendarea lui Traian Băsescu. Și probabil că acum, dacă am mai fi avut timp, am fi văzut din nou cum l-ar fi suspendat pe Traian Băsescu pentru a acoperi acest scandal. Propaganda PSD, propaganda Victor Ponta încearcă să arunce tot felul de acuzații la adresa președintelui, pentru a acoperi acest scandal. Important cred eu, că este, că românii au aflat, acum, că este posibil să aleagă un președinte care a încălcat Constituția, legea și care este un mincinos, ori lucrul acesta cred că merită. Românii vor vota cum vor crede ei de cuviință. Evident că votul celor care vor veni  pe 2 noiembrie, pe 16 noiembrie, la urne, va fi după criteriile pe ei le au. Nu știu cât îi va influența pe cei care sunt votanți PSD, această informație, că a fost ofițer acoperit și că a încălcat legea. Dar, în mod cert, pe cei nehotărâți, îi va influența, pentru că nehotărâții nu vin la vot tocmai pentru că spun despre clasa politică că minte, fură, că nu merită respectul nostru. Despre Victor Ponta am aflat, încă o dată, că a încălcat Constituția, legea și că minte. Pentru acest electorat care nu vine la vot, este foarte important să știe că unul dintre acești candidați este în această situație și sunt convinsă că se vor mobiliza să vină la vot, tocmai pentru a se asigura că domnul Victor Ponta nu va ajunge președintele României”, a declarat candidatul PMP la alegerile prezidențiale. 

De asemenea, Elena Udrea consideră că ”argumentul propagandei lui Victor Ponta”, potrivit căruia ”Traian Băsescu a iesit cu această dezvăluire, în campanie, pentru candidatul pe care îl susține, este unul fals și manipulator, întrucât se încearcă acoperirea adevărului”.

”Nu se schimbă cu nimic o realitate că Victor Ponta a fost ofițer acoperit, din cauza unei alte realități, că suntem în campanie electorală. Eu am convingerea că domnul Victor Ponta a fost ofițer acoperit, nu numai din înșiruirea logică de documente, prezentate de președinte, dar și din reacția lui Victor Ponta. Faptul că noi aflăm în campanie electorală nu schimbă cu nimic realitatea că Victor Ponta a încălcat Constituția, a încălcat legea și că a mințit. Doi. Nu este obligatoriu ca alegătorii să vină să voteze cu candidatul susținut de Traian Băsescu, din acest motiv, pentru că Traian Băsescu a devoalat calitatea de ofițer acoperit a lui Victor Ponta. Alegătorii pot opta pentru oricare dintre ceilalți 13 candidați. Argumentul acesta al propagandei lui Victor Ponta, cum că Traian Băsescu a iesit cu această dezvăluire, în campanie, pentru candidatul pe care îl susține, pentru Elena Udrea, este unul fals și manipulator, în sensul în care se încearcă acoperirea adevărului și scandalului, pe fondul lui cu un argument pe care l-am mai văzut de foarte multe ori (...) În realitate, cei care, astăzi, știu despre Victor Ponta că este un posibil viitor președinte care nu ține cont de Constituție, nu ține cont de lege și care îi minte pe români, au opțiunea să voteze cu candidatul susținut de Traian Băsescu sau să voteze cu oricare dintre ceilalți 13 candidați aflați în competiție”, a mai spus Elena Udrea.