MENIU

Elena Udrea: Meleșcanu a făcut un joc politic

Liderul PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, la B1 TV, că fostul șef SIE, Teodor Meleșcanu, a luat parte la un joc politic, prin numirea premierului Victor Ponta drept ofițer în cadrul serviciilor.

”Am presuspus că dacă se va ajunge aici, președintele a declarat, de mai multe ori, că există un candidat la președinție care a fost ofițer acoperit și că trebuie să recunoască acest lucru”, a declarat Elena Udrea.
Pe de altă parte, Elena Udrea îl exclude pe directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, din această ecuație, adăugând, însă, că există ”riscul ca șefii politici ai serviciilor să ducă un joc politic”.

”Șefii serviciilor trebuie să fie oameni care nu sunt militari. Domnul Meleșcanu a făcut un joc politic. Nu pot să spun același lucru despre domnul Maior. Există riscul ca șefii politici ai serviciilor să ducă un joc politic. Instituțiile sunt puternice, independente, cu sprijinul președintelui. Temerea mea este că sunt atât de puternice, încât controlul prevăzut prin lege este prea slab”, a precizat liderul PMP.

Întrebată de ce a cerut demisia comisiilor de control a Serviciului de Informații Externe, Elena Udrea a răspuns că acestea ”trebuiau să știe că s-a încălcat Constituția”.

 

Mai multe pe B1 TV.

Mai multe articole despre:
Elena Udrea SRI SIE Teodor Meleşcanu George Maior