MENIU

ELENA UDREA: Antonescu şi Ponta să demisioneze!

ELENA UDREA: Antonescu şi Ponta să demisioneze! / Foto: MEDIAFAX

Liderii politici au reacţionat timid în urma ruperii USL. Din oziţie, ELENA UDREA le-a cerut lui Crin Antonescu şi Victor Ponta să părăsească funcţiile de prim-ministru şi preşedinte al Senatului. Din cealaltă tabără, sunt voci care încă mai speră că vor exista colaborări între PSD şi PNL.

"Simpla plecare a PNL de la guvernare nu rezolvă problemele pe care USL le-a generat României în ultimii ani, ca urmare considerăm că trebuie să plece de la Palatul Victoria şi Victor Ponta, şi PSD şi partenerii din USD ai domnului Ponta. Credem că domnii Crin Antonescu şi Victor Ponta trebuie să părăsească funcţiile deţinute ca urmare a votului obţinut de la români în decembrie 2012, domnul Ponta din funcţia de premier, la fel cum Antonescu să părăsească a doua funcţie în stat, de preşedinte al Senatului", a spus ELENA UDREA

Dan Şova îl atacă pe Antonescu pentru decizia de a rupe alianţa, dar spune că duşmanul principal rămâne Traian Băsescu.

"Nu-mi pot explica această decizie decât prin dorinţa domnului Antonescu de a pune mai presus de orice proiectul politic personal. (...) Vreau ca românii să ştie că, în această ţară, a rămas cine să lupte cu regimul falimentar şi periculos al lui Traian Băsescu. Noi nu îi vom da lui Traian Băsescu o a doua şansă şi nu îl vom scuti, pentru niciun motiv, de critica mandatelor sale dezastruoase", a precizat Şova.

Alţi lideri PSD speră că vor avea parte în continuare de sprijinul liberalilor.

"Am constatat cu tristeţe o decizie emoţională luată de PNL. Am încredere că colegii liberali vor înţelege, acolo unde sunt proiecte comune scrise de miniştri liberali, chiar dacă sunt forţaţi să-şi dea demisia, vor continua. Vom negocia cu liderii USD, cu celelalte grupuri, astfel încât proiectele venite la începutul sesiunii ca priorităţi guvernamentale să treacă", a spus Valeriu Zgonea.

"Nu am vrut să se rupă USL-ul, noi, cei de la PSD. Asta a fost situaţia. Se pare că orgoliile au fost mai importante pentru unii decât alianţa care a fost votată în proporţie de 70% dintre români. Acolo unde este posibil, în mod clar PSD-ul va păstra aceste alianţe", a spus Olguţa Vasilescu.