MENIU

El este omul din spatele politicienilor

”A şti ce gândesc oamenii este un lucru. A şti ce să faci cu această informaţie pentru a influenţa comportamentul publicului ţintă în aşa fel încât să atingi obiectivele este cu totul altceva”. Este ideea de carieră pe care o îmbrățisează, de ani buni, Mihai Vacariu, manager al Fi Communications și strateg de comunicare și politică.

Cât de grea este cariera de make-up verbal a unui politician? 
 
Unii politicieni au un talent nativ în a ține discursuri și chiar și o imaginație extraordinară în a găsi răspunsuri surprinzătoare când sunt puși în anumite situații mai mult sau mai puțin dificile. De la acei politicieni chiar și noi învățăm câte ceva. Alții sunt mai rigizi, mai puțin obișnuiți să vorbească în public, iar unora le și displace. Este mai greu de lucrat cu ei și abordăm de la caz la caz diverse strategii. În general, nu încercăm să-i schimbăm ci să folosim punctele tari ale fiecăruia.
 
Din experiență pot să vă spun că aproape toți politicienii și managerii de top cu care am lucrat sunt persoane inteligente, determinate și care știu exact ce vor. Nu poate să vină un consultant să le ,,dicteze” ce să facă. Ar fi oricum o strategie ineficientă.
 
Citește mai multe pe Cariereonline.ro
Mai multe articole despre:
Mihai Vacariu comunicare politică