MENIU

Nedorit la ROMATSA, bun la Minister! Aurel Stanciu, luat sub aripa lui Ponta!

Ion Aurel Stanciu a plecat de la șefia ROMATSA, acesta fiind numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Totodată, Virgil Dragoș Titea a fost eliberat din funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în locul său fiind numit Marius Humelnicu. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit Digi 24, surse afirmau anterior că ministrul Transporturilor, Iulian-Ghiocel Matache, îi solicitase lui Ion Aurel Stanciu să demisioneze din funcţia de director al ROMATSA, pe fondul conflictului managerului cu sindicaliștii.

Şeful ROMATSA, altercaţie cu un lider sindical, în sediul companiei

Plecarea lui Ion Aurel Stanciu survine în contextul în care sindicaliștii ROMATSA au anunțat, luni, declanșarea unei greve generale, de la 1 septembrie, după ce nu au reușit să ajungă la un acord, în urma negocierilor purtate la Ministerul Transporturilor cu directorii instituţiei. După mai bine de trei ore, cele două tabere au venit cu declaraţii contradictorii.

Sindicaliştii ROMATSA ameninţau, încă de săptămâna trecută, că vor intra în grevă generală. Ei acuză conducerea companiei că nu respectă niciuna dintre înţelegerile stabilite anterior. Cum ar fi încheierea unui nou contract de muncă, în care să existe posibilitatea pensionării la 55 de ani, în loc de 65 cum este în prezent.

În plus, sindicaliştii acuză şi probleme care ar exista la sistemele de monitorizare ale traficului aerian. Ministerul Transporturilor a cerut o anchetă în acest sens.
 
Mai mult, Ion Aurel Stanciu a fost filmat, vineri, 21 august, în timp ce îl îmbrâncea pe liderul sindical Florin Diaconu, în sediul companiei. Întregul conflict a pornit după ce liderul sindical a vrut să citească planul de management al fostului director al ROMATSA.
 
"L-am aşteptat la intrare, la sediul ROMATSA. Eram cu 20 şi ceva de colegi care protestam împotriva domnului director general, cerându-i demisia. La un moment dat, domnul director general vrea să ne arate planul lui de management. Şi o dă unei colege ca să se uite peste plan şi îl mai dă unui coleg şi când să îl iau eu, îl ia din mâna colegului meu. Eu fugeam de dânsul, m-a agresat trăgându-mă de cămaşă", declara liderul sindical, la REALITATEA TV.

Fostul director general al ROMATSA a avut, însă, o altă variantă: "Cineva era postat expres ca să filmeze. Prin tâlhărie, mi-a smuls prin forţă un extras din planul de management. N-am agresat, eu am fost agresat şi tâlhărit. În instanţă, se va lămuri".
 

Grevă generală la ROMATSA. Victor Ponta, reacţie fabuloasă

 
Premierul Victor Ponta declara, luni, că sindicaliștii de la ROMATSA, care au anunțat grevă generală de la 1 septembrie, vor trebui să aibă un dialog cu ministrul Transporturilor pe marginea revendicărilor pe care le au, înainte de o eventuală întâlnire cu el, și și-a exprimat speranța că, atunci când discuțiile se poartă cu bună-credință, lucrurile se pot rezolva.
 
"Haideți să discute cu ministrul Transporturilor și după aceea... Îmi doresc să găsim orice soluții să nu avem greve, în general. Eu cred că, atunci când se discută cu bună-credință, se pot rezolva lucrurile", a afirmat premierul, la sediul PSD, întrebat despre o eventuală întâlnire a sa cu sindicaliștii de la ROMATSA.