MENIU

Dan Vasile Mihale: Feciorul lui Roșu Împărat, nuntă mare la palat

nunta dragnea jr

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti. A fost odată un împărat, fără împărăție, care era poreclit Împăratul Roșu. Nici nu se mai știe ce nume avea. De un singur lucru își amintesc supușii: că era roșu de mânie, pentru că nu-i ieșeau socotelile după voia domniei sale. Pentru că nu avea o țară a lui, a reușit ,cu ajutorul oștenilor, fără scrupule, să ia pe persoană fizică țara în care era rezident. Ce s-a întâmplat cu țara, după ce a fost confiscată de armata sa, este trist. Nici nu știu de unde să încep. Precizez însă că, orice asemănare cu personaje și întâmplări reale este pur întâmplătoare.  

Roșu Împărat a intrat în istorie când partidul său(ceata sa), care avea ca blazon un buchet de trandafiri roșii, a confiscat un vot popular. Se întâmpla în 2016, prin decembrie, când băștinașii din țara sa de rezidență își doreau o țară ca afară. Ghinion! Roșu Împărat își dorea altceva: o țară doar a lui și pentru ai lui.  Nu mai avea mult și chiar reușea, dacă vecinii de la apus, mult mai puternici, nu s-ar fi sesizat la timp, iar băștinașii nu ar fi ieșit în stradă. 

În plin război cu țara confiscată, dar și cu vecinii și partenerii strategici, Roșu Împărat, și mai roșu după ce  oștenii săi au înăbușit un protest pașnic dintr-o piață celebră, își mobilizează ceata la nunta odraslei sale.  Toată floarea cea hulită a partidului apus a fost invitată la nunta pantagruelică a beizadelei împărătești.  Au fost invitați mai toți dregători domenști, iar unii dintre ei au jucat un rol important la nunta împărătească. Dar să vedem ce se zvonea despre nuntă.

Surse de încredere, care desigur au dorit să-și  păstreze anonimatul, spuneau că,  o anume Lady Viorica Vasilica, fostă Rodica, a făcut  parte din comitetul de întâmpinare și înfingea flori ornamentale în pieptul mesenilor, iar de strângerea darului se ocupa Sir Mișa, Ionuț Mișa, poreclit Zapciul. Nu avem date despre sumele strânse, dar desigur a fost o depășirea de plan. Roluri bine stabilite au avut și Sir Orlando Teodorovici, care a fost responsabil de entertainment și Lady Carmen Dan, care a suprvegheat liniștea și ordinea la eveniment și spectacolul pirotehnic. Am mai auzit, de asemenea, că Lady Firea s-a ocupat de dressing code, iar Lady Olguța Vasilica de inventarul tacâmurilor. 

Nu știm cine a fost degustătorul șef, dar este sigur că  Sir Mihai Tudose nu a participat la ospăț, pentru că ieșise din grațiile împăratului. Se pare că el a fost înlocuit, cu succes,  de Darius Vâlcov, strategul care știa cele mai bune bancuri cu morții din cimitire deranjați de el și Împăratul Roșu. Și Codrin Ștefănescu a fost în cărți, dar se pare că a fost lăsat să facă ce știa el cel mai bine: să-și lingușească șefii.  

Nu știm nici cine a furat mireasa, deși gurile rele spun că Roșu Împărat trăgea numai la prospături. Știm însă, cu sigurnață, că nu a fost unul din altă ceată, mare pe la Finanțe, naș de profesie, care obișnuia să fugă cu miresele după nuntă.

Gurile rele mai spun că transportul la Palat a fost asigurat, tur retur, de TelDrum, care în timpul nunții a făcut și potecă până la Insula Belina, de unde tinerii însurăței au plecat cu elicopterul spre Brazilia.

Nunta a durat trei zile și trei nopți, departe de ochii curioșilor, care încă îl mai așteptau, cu ochii înroșiți de la gazelele lacrimogene, pe Făt Frumos ca să îi salveze.

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa!

Mai multe articole despre:
nuntă Liviu Dragnea